Judith Keessen Fotografie: ‘Zichtbaarheid is sleutel tot succes’

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan fotografe Judith Keessen.

“Jouw werk, mijn werk. Ik ben net zo afhankelijk van beeld als elk ander bedrijf. Zien wat ik doe, is zien wat een ander doet. Dat klinkt best ingewikkeld, maar dat is het niet. Een bedrijf is zoveel meer dan het product of de dienst dat geleverd wordt. Er werken mensen, er hangt sfeer, er wordt gelachen en zelfs de locatie en het pand spelen een rol.” Laat Judith Keessen maar lekker rondlopen tussen de mensen, zij pakt de momenten die belangrijk zijn, die veel zeggen over jouw bedrijf. Met haar camera maakt Judith jou en je bedrijf zichtbaar en vertelt het verhaal van je bedrijf.

Echte ‘buurter’
Judith is een echte ‘buurter’ (dat wil zeggen: geboren en getogen op de Uiterweg in Aalsmeer). Haar ouders hadden daar een kwekerij, maar toen deze werd verkocht verhuisde het gezin naar Kudelstaart. Omdat haar hart altijd op de Uiterweg is gebleven, was zij ontzettend blij toen ze in 2014 de kans kreeg om wederom naar ‘de buurt’ te verhuizen. Vanaf dat jaar woont ze op nummer 279. Haar studio, die ze voorheen elders huurde, heeft ze nu achter het huis.

Op straat
“Na mijn middelbare school, wilde ik eigenlijk naar de Rietveld Academie. Omdat mijn vakkenpakket niet aansloot bij die opleiding is die ambitie niet doorgegaan. Na het middelbare onderwijs ben ik uiteindelijk naar de middelbare detailhandelsschool gegaan en daarna terecht gekomen als HR-manager bij een PR & Communicatiebureau. Tijdens de recessie in 2008 kwam ik van het ene op het andere moment op straat te staan. Geluk bij een ongeluk, had ik in die tijd een businessplan klaarliggen als bedrijfsfotografe. Zo ben ik uiteindelijk begonnen.”

Neus voor het juiste moment
Judith heeft altijd al een passie gehad voor fotograferen. “Het moment vastleggen, waarbij mijn adem stokt is het allermooiste. De passie is geleidelijk ontstaan tijdens het reizen, wat ik vroeger veel heb gedaan en waarbij ik met foto’s een beeldverslag van de reis maakte.” Bij verschillende regionale bedrijven, maar ook bij haar vorige werkgever was Judith al actief als fotografe voordat zij zich volledig op het vak heeft toegespitst. “Ik zeg altijd maar, men moet mij maar gewoon mijn gang laten gaan bij een klus. Ik heb er een neus voor om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Vaak zie ik beelden aankomen die gaan gebeuren.” Haar creativiteit in de fotografie kan Judith uitleven in de drie bedrijven die ze heeft: De custom made kostuum fotografie (zogenaamde historische foto’s), de portretfotografie en de zakelijke fotografie. Daarnaast maakt Judith FotoKunst voor aan de wand.

Blinde vlek
“Ik ben lid geworden van de BusinessClub, ten eerste omdat ik als Aalsmeerse ondernemer de lokale gemeenschap wil supporten en draag ook FC Aalsmeer, waar ik menig uur langs de lijn heb gestaan, een warm hart toe. Verder ben ik een éénpitter in mijn vak en kom het lidmaatschap in contact met het grote netwerk van de BusinessClub. Veel ondernemers die ook lid zijn behoren reeds tot mijn netwerk. Daarnaast ben ik ervan overtuigd, dat ik door middel van visualisatie van een onderneming veel voor het netwerk van ondernemers die lid zijn van de BusinessClub, kan betekenen. Ik zeg altijd maar, laat mij met de ‘bril’ van een buitenstaander naar jouw bedrijf kijken, want veel ondernemers hebben een ‘blinde vlek’ over hoe een buitenstaander tegen hun bedrijf aankijkt. Daarnaast zijn er bedrijven die gewoonweg niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Zichtbaarheid is de sleutel tot succes en visualisatie met behulp van fotografie leent zich hier uitermate goed voor!”

Judith Keessen Fotografie
T: 06-27287704
W: www.judithkeessen.nl
E: info@judithkeessen.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto’s Judith Keessen Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin