Jij & Ik weer terug in Ophelialaan

Door: redactie. Afgelopen december sloten de deuren van de Jij & Ik winkel om in januari samen te gaan met GewoonDOEN Bakkerij en Dienstverlening in de Oude Veiling. Vanaf 1 april keert de winkel weer terug in het oude pand met de vijf cliënten die al een tijdje bij de winkel actief zijn.

Het sluiten van de winkel heeft bij de burgers, Stichting Down Town Ophelia en ondernemers in Aalsmeer voor grote teleurstelling gezorgd. Het gemis van de winkel werd vooral door de ondernemers van de Ophelialaan ervaren en dat bereikte ook burgemeester en de wethouders. Begin dit jaar zijn er gesprekken geweest met Gemeente Aalsmeer en Stichting Ons Tweede Thuis om te kijken naar de mogelijkheden voor een doorstart in het huidige pand.

(Foto OTT)

Eigen tempo
Vanaf donderdag 1 april keren de medewerkers weer terug in de Jij & Ik winkel en daarmee ook weer in het straatbeeld van de Ophelialaan. De winkel dient als Leer- en Werkplek, waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring op kunnen doen naar een (betaalde) baan. Dit gebeurt niet alleen in de winkel, maar in de afgelopen twee jaar hebben zij dit ook gedaan bij diverse winkeliers en ondernemers uit Aalsmeer. Deze winkeliers geven de medewerkers de kans en de ruimte om op hun eigen tempo werkervaring op te doen buiten de deur. Ook ondernemers uit Aalsmeer en omgeving zorgen voor klussen en opdrachten, die bijdragen aan een zinvolle dagbesteding van de medewerkers. Het komend jaar zal er samen met de gemeente en de ondernemers gekeken worden naar hoe, nog meer, Jij & Ik medewerkers meer mee kunnen participeren in de maatschappij.

Corona proof winkelen
De komende tijd zal er alleen nog gewinkeld kunnen worden op afspraak, maar ook kan er online geshopt worden! In de afgelopen maanden is er door de cliënten van Activiteitencentrum Mendel hard gewerkt aan een online webshop, ottwebshop.nl.  Bezoekers vinden in de webshop producten van verschillende locaties. Deze producten kunnen worden verstuurd maar kunnen ook worden afgehaald bij onder andere Jij & Ik winkel.

Foto boven archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel