JIJ & IK Cadeauwinkel weg uit Ophelialaan

Door: Ilse Zethof. Het nieuws ging al een tijdje in de rondte, maar nu is het dan echt zover dat het bericht naar buiten is gekomen. De JIJ & IK Cadeauwinkel gaat haar deuren na 24 december aan de Ophelialaan sluiten. De winkel en haar medewerkers verdwijnen echter niet uit Aalsmeer. Vanaf januari krijgt de verkoop een vervolg in De Oude Veiling waar wordt samengewerkt met Bakkerij Gewoon DOEN.

Volgens begeleidster Kim Maarse biedt dat veel nieuwe mogelijkheden voor iedereen. “Het is een mooie plek en het geeft ons meer ruimte. Zeker door alle coronamaatregelen is het in het huidige pand soms lastig om voldoende afstand te houden tot elkaar.”

Op avontuur
De medewerkers met een verstandelijke beperking, die nu nog met veel enthousiasme in de Ophelialaan aan het werk zijn, moesten wel even slikken. “Ze vinden de nieuwe plannen een beetje spannend, want een verhuizing is natuurlijk niet niks. En al die tijd hebben we genoten van de mooie winkel en vooral ook van de warmte van alle andere winkeliers in de straat. Het zal niet makkelijk zijn om dat achter ons te laten.”

Ze deden veel klussen voor de andere ondernemers in de Ophelialaan, zoals schoonmaken bij Restaurant Oh! en helpen bij Etos, Hulleman, Zeeman, Jumbo en Teddy’s. “Maar dat blijven we zoveel mogelijk doen vanaf onze nieuwe plek. “Zo heel ver is het ook weer niet fietsen.” Volgens Kim zal het nog best een beetje wennen zijn voor zowel de medewerkers van de JIJ & IK winkel als ook van de bakkerij. “We kunnen van elkaar leren en taken erbij krijgen. We gaan op avontuur en hebben er zin in.”

Producten
Na de verhuizing zal een aantal producten, zoals de kaarsen en de cadeaupotjes, nog steeds verkrijgbaar zijn in de Ophelialaan. “Daarbij krijgen we hulp van Stichting DownTown Ophelia, die ons nog blijft ondersteunen. We gaan samen met hen ook een campagne doen met als doel te laten zien dat onze mensen heel veel kunnen.”

Binnenkort worden alle klanten uitvoerig geïnformeerd over de nieuwe plek en de mogelijkheden die erbij komen. “Ik ben heel blij dat we iedereen kunnen zeggen dat we gewoon lekker in Aalsmeer blijven,” aldus Kim.

Tot de Kerst ligt de winkel nog helemaal vol met cadeauartikelen en zijn ze van maandag tot en met vrijdag open. Nu zijn er al verschillende Sinterklaasproducten te koop en binnenkort kunnen klanten er ook terecht voor allerlei kerstartikelen en zelfs kerstpakketten.

Foto Patrick Spaander/Foto De Boer

 

Lees vorig bericht

Pierre’s pennenstreken: ‘Ach Oh!’

Lees volgend bericht

Pompoenen speuren bij Centrumwinkeliers


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *