‘JIJ&IK; iedereen heeft mogelijkheden’

Charissa de Ruiter (beeld: OTT)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Charissa de Ruiter, manager van Ons Tweede Thuis regio Amstelland. “Iedereen heeft mogelijkheden, beperkingen, behoeften, een eigen achtergrond, rechten en plichten. Deze visie geldt voor iedereen bij Ons Tweede Thuis,” aldus Charissa.

Ons Tweede Thuis (OTT) is een professionele en gespecialiseerde regionale instelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met autisme of niet aangeboren hersenletsel. Begeleiding en hulp wordt geboden in de vormen: verblijf (wonen), dag en vrije tijdbesteding, behandeling en ambulante begeleiding, zoals bij gezinnen thuis. “Samen werken we aan een goed leven voor kinderen en volwassenen met een beperking. We stimuleren en helpen mensen om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. Maar ook om de mogelijkheden van hun netwerk maximaal te benutten,” aldus de in Santpoort woonachtige Charissa. Ze studeerde psychologie en begon haar carrière binnen de verslavingszorg en vrouwenopvang bij de Regenbooggroep in Amsterdam. “Ik krijg energie van werk met maatschappelijke betekenis.”

Samen voor een goed leven
Samenwerken is volgens Charissa de basis van het strategische beleid van OTT. “De blik is naar buiten gericht, omdat OTT ervan overtuigd is dat ze mensen met een beperking het beste samen kunnen ondersteunen voor een goed leven. Iedereen die een rol speelt in hun leven doet daaraan mee en draagt daaraan bij,” aldus Charissa die refereert aan de uitgangspunten van het strategisch beleid, “de kern is een goed leven. Dat willen we voor alle mensen die bij ons wonen, werken en dagbesteding hebben. Ieder mens is uniek. Dus wat een goed leven is, verschilt per persoon. OTT helpt hierbij.”

Inmiddels levert OTT jaarlijks hulp aan ruim 2600 cliënten.

Ampersand
Charissa voelt zich zeer verbonden met de doelgroep en het consequent werken aan een plek voor de cliënten van OTT in de maatschappij. Een mooi voorbeeld hiervan is de winkel annex tearoom van Ampersand aan de Ophelialaan. Het team van Ampersand bestaat uit 30 enthousiaste medewerkers die, samen met de professionals van OTT, elke dag het beste uit zichzelf halen. “Dat doen ze zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt de medewerkers niets uit handen genomen, er wordt verwacht dat zij het zelf doen en zij mogen daarbij fouten maken. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden, waarin zij hun talenten optimaal kunnen benutten.”

OTT ziet het als een missie om bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen, van betekenis is en ertoe doet. “Dat kunnen we niet alleen. Ook hierin is samenwerken de sleutel tot succes. We zijn dan ook altijd op zoek naar mensen, bedrijven en organisaties die hier samen met ons in op willen trekken. Met de sponsoring van onze bakfiets die gebruikt wordt voor het bezorgen van gebak, is dat al goed gelukt. Een initiatief van onze medewerker Rodger en een prachtig voorbeeld van samenwerking met de leden van de BusinessClub.”

Lidmaatschap Businessclub
De reden om aan te sluiten bij de businessclub is volgens Charissa om te laten zien wat de mogelijkheden zijn van de cliënten van OTT. “Hoe mooi is het als zij door ons lidmaatschap bij lokale bedrijven zouden kunnen werken. Of dat bedrijven producten of diensten kunnen afnemen die door OTT worden verzorgd.”

Bezoek voor meer informatie en de mogelijkheden die OTT biedt de website: onstweedethuis.nl, bel met 0297- 353800 of stuur een mail naar: info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis
Vuurdoornstraat 11
1431 RM Aalsmeer

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel