Homan: Passie voor elektrotechniek en beveiliging

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jeroen Homan van Homan Beveiliging.

Door: Hans van der Linden. Jeroen Homan, geboren in Amstelveen en op zijn zesde met zijn ouders verhuisd naar Mijdrecht. Inmiddels is hij een echte ‘Mijdrechtenaar’ en voelt hij zich thuis in deze gemeente. Zijn carrière begon toen hij op zijn zeventiende bij zijn vader is gaan werken die een bedrijf had in elektrotechniek. Na diverse studies op dit vakgebied te hebben gevolgd, maakte hij in 1999 het besluit voor zichzelf te beginnen met Homan Beveiliging. Hier komt de passie voor de (elektro)techniek samen met het vakgebied beveiliging. De start van Homan Beveiliging was in de tijd dat steeds meer particulieren en bedrijven ervan bewust werden dat beveiligingstechniek een vak op zich is. Homan: “Voordat ik startte had ik een goede marktverkenning gedaan en ontdekte ik dat in de regio Groot Mijdrecht geen gespecialiseerd bedrijf actief was in de beveiliging installatietechniek.” Ondertussen ligt het werkgebied van Homan Beveiliging in een straal van rond de twintig kilometer rondom Mijdrecht. Daar vallen ook de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn onder.

24 uur per dag, 7 dagen per week
“Beveiligingstechniek is onze core business, in tegenstelling tot veel installateurs waar dit een bijproduct is. Wij leveren en installeren kluizen, intercoms, hang- en sluitwerk en leggen alarm- en camerasystemen aan. Dit als onderdeel van een totaalpakket, inclusief het preventieve- en storingsonderhoud. Deze laatste is dan ook ons onderscheidend vermogen, omdat wij zeven dagen per week 24 uur per dag gespecialiseerde medewerkers hebben klaarstaan. Zij kunnen zo nodig beveiligd dag en nacht inloggen op de bij onze klanten geplaatste systemen. Door de aanwezige voorraad hebben zij, als zij toch ter plaatse moeten komen, altijd de juiste materialen en middelen beschikbaar.” Door het relatief overzichtelijke werkgebied garandeert Homan dat zij bij storingen snel bij de klant kunnen zijn.

Over de relatie tussen verzekering en beveiliging zegt Homan het volgende: “Eerst bepaalde een verzekering wat voor systeem je moest aanleggen. Momenteel bepaalt de gecertificeerde alarminstallateur dit door conform de VRKI een plan van eisen op te stellen. Bepaalde verzekeringen geven nog steeds wel premiekortingen bij de aanschaf van een bepaalde installatie. Je moet je bedenken dat het dievengilde haar werkterrein meer heeft verlegd naar ‘normale’ huizen, omdat de ‘risicohuizen’ zoals vrijstaande woningen en villa’s vaak al zijn uitgerust met goede systemen.”

Lidmaatschap Businessclub
Homan is lid geworden van BusinessClub FC Aalsmeer, omdat hij ziet dat zij actief en ondernemend is. “Deze proactieve houding past bij mijn bedrijf en geeft mij ook mogelijkheden om binnen het netwerk van gelijkgestemde ondernemers in de regio Aalsmeer onze dienstverlening meer te profileren.”

Homan Beveiliging B.V.
Communicatieweg 9-7
3641 SG Mijdrecht
W: www.homan-beveiliging.nl
T: 0297-255235
E: info@homan-beveiliging.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.
(Foto: Homan)

Lees vorig bericht

Dode vogels, bange mensen

Lees volgend bericht

Column: ‘Schiphol, ontstaansplek Aalsmeer?’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *