Hoe posters worden gedrukt: kijkje in de keuken van de drukkerij

Wanneer je een poster aan het ophangen bent, is het moeilijk om je voor te stellen hoeveel werk er is gestoken in het maken ervan. Voordat een poster zijn eindbestemming bereikt, moet het namelijk een lange weg afleggen. In een drukkerij worden er namelijk heel wat stappen doorlopen om een poster te maken. Wij geven je graag een kijkje achter de schermen en leggen je uit hoe posters worden gedrukt.

Ontwerpen van de poster
Eerst wordt er een ontwerp gemaakt voor de poster. Dit ontwerp kan door een professionele ontwerper worden gemaakt, maar je kunt ook zelf een ontwerp maken. Wanneer het ontwerp klaar is, wordt het opgestuurd naar de drukkerij.

Begin van het drukproces
In de drukkerij wordt het ontwerp dan geprint op een stuk transparant papier. Dit transparant papier wordt vervolgens op een lichtgevende tafel gelegd. Daarop wordt een vel met lichtdichte inkt gelegd. De inkt wordt dan door middel van een rollertje op het transparante papier aangebracht. Het transparante papier met daarop het ontwerp wordt dan op een vel papier gelegd en dat papier wordt door een pers machine gehaald. Dit proces wordt herhaald totdat alle posters klaar zijn.

Bijsnijden en andere afwerkopties
Wanneer alle posters zijn geprint, worden de laatste details in orde gemaakt. Denk aan het bijsnijden van de posters bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk geen witte randen aan je poster hebben zitten. Met een grote elektrische snijmachine worden de randen netjes afgewerkt. Er zijn ook nog andere opties qua afwerking, afhankelijk van de leverancier, die in deze fase worden verwerkt in je posters.

Daarna worden de posters nog even gecontroleerd op eventuele fouten en dan kunnen ze verzonden worden naar de opdrachtgever. Wanneer je nu weer een poster ophangt, weet je dus dat er heel wat werk in is gestoken! Wil jij ook posters laten drukken? Vergelijk dan online de verschillende leveranciers.

(Partnerbijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin