Hoe kies je de juiste eettafel?

(Foto Pexels)

Soms zijn de meerdere ruimtes in de woning toe aan verandering. Naast de woonkamer, is de eetkamer een centrale plek in het huis. Hier zit je samen met je gezin, vrienden of familie aan de keukentafel om bij te praten over de dag of waardevolle herinneringen. De eetkamer moet behalve mooi op het oog, ook comfortabel zijn. Wanneer je alleen woont, gebruik je de eetkamer waarschijnlijk niet zo vaak, maar heb je een groot gezin of ben je altijd de gastvrouw of gastheer bij etentjes dan zul je de eetkamer regelmatig gebruiken. Daarom is het essentieel de juiste eettafel te kiezen. Uiteraard zijn er ook andere elementen die erbij komen kijken bij het inrichten van je eetkamer. Ben jij hier ook benieuwd naar? In dit artikel lees je hier meer over.

Formaat en vorm
Bij het kopen van een eetkamerset, zul je eerst moeten kijken naar het formaat van de tafel. Je kunt natuurlijk een mooie eettafel kopen, maar uiteindelijk te weinig ruimte over hebben om bijpassende eetkamerstoelen of andere eetkamer decoraties te plaatsen. Dit is iets wat je uiteraard wilt voorkomen. Houd daarom rekening met de loopruimte die je in de eetkamer wilt hebben, zodat je gezinsleden of gasten gemakkelijk rondom de tafel kunnen lopen en comfortabel kunnen zitten. Daarnaast zul je ook moeten kijken naar de vorm van eettafel. Er zijn namelijk verschillende eettafel vormen verkrijgbaar, zoals ronde, ovale, rechthoekige en vierkante eettafels. Ronde en ovale tafels zijn ideaal voor sociale gelegenheden en laten een ruimte (optisch) groter lijken. Vierkante en rechthoekige tafels zijn ideaal voor een grote groep mensen en smallere ruimtes. Bovendien kun je deze tafels gemakkelijk in hoeken van de woning plaatsen, zodat er niet veel plek in beslag wordt genomen. 

Materiaal
De materiaal van de eettafel is belangrijk voor de look van de eetkamer. Het kiezen voor een bepaald materiaal is afhankelijk van de look waarvoor je wilt gaan en de onderhoud hiervan. De meest gebruikte materialen zijn eettafels van hout, glas, staal en marmer. Liever een duurzame alternatief? Kies dan voor melamine. Houten eettafels geeft een landelijke look aan de eetkamer. Glazen eettafels geven een moderne look aan de eetkamer. Stalen tafels geven een industriële look aan de eetkamer. En marmeren eettafels geven een elegante look aan de eetkamer. Liever een duurzaam alternatief? Kies dan voor melamine eettafels. Deze zijn prijzig, maar gemakkelijk schoon te krijgen en krasbestendig. Bovendien ideaal voor wanneer je kleine kinderen in huis hebt.

Kortom, bij het kiezen van een eettafel zul je rekening moeten houden met het formaat, de vorm en het materiaal.

(Partnerbijdrage vidaxl.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin