‘Happen & Stappen’ in sneltreinvaart uitverkocht

Ben en Tineke de Koff voor hun café (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. “Dit hadden we echt nooit verwacht, zoveel enthousiasme.” De verrassing en voorpret is groot bij Tineke de Koff, samen met echtgenoot Ben uitbater van Café Sportzicht. Vorige week kwamen ze op het idee om op Koningsdag een culinaire wandeling te organiseren langs een aantal horecazaken in Aalsmeer. Na de aankondiging van ‘Happen & Stappen’ op Facebook liep het storm met aanmeldingen. De Koff: “In minder dan een dag waren alle ruim 300 stempelkaarten uitverkocht. Ongelooflijk, we moesten een hoop mensen teleurstellen.”

De wandeling aanstaande dinsdag voert langs zes cafés/restaurants waar verrassende hapjes en drankjes zullen worden aangereikt. “Vanwege de coronamaatregelen hopen we dat de deelnemers niet te lang blijven hangen op een locatie. En als men toch blijft staan om iets te eten dan met zoveel mogelijk afstand van elkaar,” benadrukt De Koff die een beetje overvallen lijkt door de grote animo. “Als we deze interesse vooraf hadden geweten zouden we het anders hebben aangepakt. Een grotere route en meer locaties. Het was te kort dag om het grootschaliger te organiseren.”

De culinaire wandeling op Koningsdag is van 13.00 uur tot 17.00. De locaties zijn Café Sportzicht (Sportlaan), OH! (Ophelialaan), On The Rock (Surfeiland), De Jonge Heertjes (Raadhuisplein), Wapen van Aalsmeer (Dorpsstraat) en Christiani Vino e Cibo (Stommeerweg). Dit laatste etablissement gaat pas later in de zomer officieel open, maar is wel al in gereedheid gebracht om de wandelaars met een stempelkaart van een versnapering te voorzien. 

Niet alle terrassen open
Afgelopen dinsdag maakte het kabinet een aantal versoepelingen bekend rond de coronacrisis. De terrassen mogen vanaf 28 april van 12.00 uur tot 18.00 uur open. In Aalsmeer zullen niet alle horecazaken ten volle gebruik maken van de verruimingen. Een aantal openen de terrassen slechts een paar middagen in de week (rond het weekend), eetcafé De Zwarte Ruiter in de Dorpsstraat gaat de stoelen en tafels buiten zelfs helemaal niet uitstallen 

Lastig besluit
“Dat was een moeilijke beslissing, maar met zoveel voorwaarden is dit voor ons niet het juiste moment,” zegt eigenaar Jorn Varenhorst. “De beperkte openingstijden, de wisselende weersverwachtingen, de te strenge handhaving, de nog altijd oplopende besmettingscijfers, en de vertraagde werkzaamheden aan de N196 hebben allen bijgedragen aan dit lastige besluit.” Tineke de Koff van Sportzicht is er nog niet uit. “We twijfelen nog over opening van het terras.” 

Enthousiast
Andere horecabedrijven reageren enthousiast op social media. Restaurant De Oude Veiling: “We kunnen niet wachten om iedereen weer te mogen ontvangen.” Dart- en Poolcafé de Gouwe Teen aan de Dreef: “Eindelijk kunnen we weer een beetje los.” Restaurant Grandcafé Centennial op de Oosteinderwefg “Grote Pils staat al klaar.” Het Tuinhuis op het Praamplein: “Wij zijn zo ontzettend blij met deze eerste stap”. 

Café Joppe: “Heeeeeeel voorzichtig toch dol enthousiast.” The Beach: “Wij zijn er klaar voor, jullie ook?” Restaurant Oh!: “Natuurlijk hadden wij op meer gehoopt, dit is een eerste stap richting volledige opening.” Brasserie De Haven: “YES! Wij zijn heel blij dat de terrassen weer open mogen.” De Praam: “Eindelijk groen licht, we zijn klaar om jullie vanaf 28 april te ontvangen.”

Regels opening terrassen
Openingstijden van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur. Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan ook aan de deur. Aan een tafel zitten maximaal twee personen op anderhalve meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met twaalf jaar. Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen. Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. Er is geen zelfbediening. Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen. Er is geen entertainment. (Bron: Rijksoverheid)

Lees vorig bericht

Groupcard: Al meer dan tien jaar de verbindende factor

Lees volgend bericht

Dorpsstraat weer open, Rijsenhout stuk dichterbij


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *