H2 Makelaars: ‘Heer en meester bij koop en verkoop’

Het team van H2Makelaars met Joan Schouten, Emmelien Huisman, Arjan Hoogendoorn en Mireille Kriek

Door: Matthijs Bos. De paars met wit en grijs gekleurde verkoopborden zijn overal in de regio te vinden. Huisman|Hoogendoorn Makelaars is inmiddels niet meer weg te denken uit de Aalsmeerse woningmarkt. Wie zijn de gezichten achter Huisman|Hoogendoorn? Wat zijn hun sterke punten? Het verhaal achter H2 Makelaars.

Huisman Hoogendoorn Makelaars, oftewel H2 Makelaars, doet al ruim vijf jaar mee in de woningmarkt in Aalsmeer en omstreken. De twee gezichten achter het bedrijf zijn echter al veel langer actief zijn in de woningmarkt. Beiden begonnen op individuele basis. Emmelien als ‘Emmelien Huisman Makelaardij Uithoorn’ en Arjan als ‘Hoogendoorn Makelaardij Aalsmeer’.

Emmelien Huisman

Samenwerkingsverband
Waar ze elkaar eerst zagen als concurrenten, liep dat steeds meer over naar een soort ‘verbond’. Dat kwam omdat ze beiden dezelfde gedachtegang hadden en steeds meer de voordelen van een samenwerkingsverband inzagen. Bijvoorbeeld ‘de vakanties overnemen’. Doordat de twee elkaar bedrijfsmatig goed konden aanvullen, kozen ze ervoor om hun ondernemingen met ingang van 1 januari 2017 samen te voegen tot één geheel. De beginletters van beide achternamen bleken mooi te passen voor een nieuwe bedrijfsnaam en zo was H2 Makelaars geboren.

Voor de fusie draaiden ze allebei afzonderlijk erg goed. “Samen sta je sterker,” zegt Emmelien. “Een ander voordeel is dat het aanbod groter wordt,” voegt Arjan eraan toe. Inmiddels beschikt H2 Makelaars over meerdere kantoren, waaronder Aalsmeer en Amstelveen, zodat de gehele regio bereikt wordt.

Arjan Hoogendoorn

Irritatiepuntjes
Op de vraag of er wel eens irritatiepuntjes zijn in de samenwerking, hoeft niet lang te worden nagedacht. “We hebben nog nooit ruzie of onenigheid gehad,” zegt Arjan. Na de verbaasde blik van de verslaggever vertelt Emmelien: “wij vullen elkaar juist heel goed aan. In de punten waar Arjan minder goed is, ben ik weer wat beter en andersom.”

Meer stappen
Iets waar H2 Makelaars zich in kan onderscheiden is het inlevingsvermogen naar de klant, zegt Emmelien: “Als er iets is buiten kantoortijd, staan wij voor onze klanten klaar. Wij zetten net even wat meer stappen dan andere makelaars. Dat zeggen wij niet, maar dat horen we wel vaak van klanten.”

Ook op juridisch gebied is H2 Makelaars sterk. Dat Arjan Meester in de Rechten is, is volgens hem een groot voordeel. “Juist in deze tijd komen er veel juridische aspecten om de hoek kijken bij de aan- of verkoop van een huis. Emmelien is daarentegen erg goed in onderhandelen, zij probeert voor haar klanten altijd het meest gunstige resultaat te behalen.”

Makkelijker voor starters
Ondanks dat de hypotheekrente behoorlijk flink is gestegen, denkt Emmelien dat de rente nu op een punt is gekomen dat waarschijnlijk zal gaan dalen. Dat kan gaan betekenen dat het voor starters makkelijker gaat worden om een huis te vinden voor een redelijke prijs.

Bij het vinden van een huis kan H2 Makelaars geen hulp bieden. Maar bij het kopen wel. “Daar zijn we heer en meester in,” aldus Emmelien. Vooral bij mensen die minder verstand hebben van de woningmarkt kan dat handig zijn. Emmelien geeft aan goed te zijn in het uitleggen van wat er op de woningmarkt allemaal speelt.

Wat Arjan en Emmelien vooral mooi vinden aan het vak is het adviseren van de klanten. “Als een klant bijvoorbeeld een vloer niet zo mooi vindt, kunnen wij al zien wat voor type vloer het is en hoe je deze kunt verbeteren.” Zo zien ze ook welke muren er eventueel uit het huis gehaald kunnen worden zonder dat het tot bouwkundige problemen leidt.

Gevoel is belangrijk
Een groot voordeel voor de huizenkopers van deze tijd is dat veel woningen online al te koop worden gezet. Op de eigen website en de sociale mediakanalen van H2 Makelaars staan vaak huizen die voor potentiële kopers interessant kunnen zijn. Een advies van Emmelien is dan ook dat het handig kan zijn om de sociale mediakanalen van H2 Makelaars te volgen. “Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuw aanbod.” Ook is het volgens haar belangrijk om meerdere woningen te bezichtigen als je op zoek bent naar een huis. “Het huis kan er van de binnen- of buitenkant wel mooi uitzien, maar het gevoel van de locatie van het huis is vele malen belangrijker, een huis kun je naar eigen wens verbouwen en inrichten, maar verplaatsen gaat je niet lukken.”

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin