‘Geef je cv een persoonlijk tintje’

Als je bezig bent met solliciteren, zul je aan de slag moeten met een curriculum vitae. Met een cv template heb jij in een handomdraai een mooi cv gemaakt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je je kansen om uitgenodigd te worden voor een gesprek vergroot? Door je cv een persoonlijk tintje te geven! Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Na je contactgegevens kun je een kort stukje tekst op je cv zetten waarin je jezelf voorstelt. Dit tekstje wordt het persoonlijk profiel genoemd of profielschets. In feite is het een bruggetje tussen je persoonlijke informatie en de feitelijke opsomming van je cv. Een ideale manier om juist een stukje persoonlijkheid toe te voegen.

Dit zet je in je profielschets
Met je cv laat je een eerste indruk achter. Probeer daarom een zo goed mogelijk beeld van jezelf te schetsen. Door onderstaande vragen te beantwoorden weet jij straks precies wat je de lezer wil vertellen.

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen?
  • Op welke manier werk ik?
  • Hoe zien anderen mij?
  • Waar ligt mijn passie?
  • Wat zijn mijn ambities?

Je hoeft niet alle antwoorden te gebruiken. Maak eerst een selectie van de belangrijkste informatie en kijk wat interessant is om te noemen in je profielschets. Ga voor een aantal hoofdpunten en maak hier een goedlopend stukje van.

Wees kort en bondig
Het is niet de bedoeling om een boekwerk over jezelf te schrijven. Maak daarom de tekst van je persoonlijk profiel ongeveer vijf regels lang. Een korte tekst is makkelijker te lezen en wordt minder snel overgeslagen bij het scannen van een cv. Houd het kort en to-the-point zodat de recruiter of werkgever jouw sollicitatie beter onthoudt.

Schrijf in de ik-vorm
Aangezien je jezelf voorstelt in je persoonlijk profiel is het aan te raden om in de ik-vorm te schrijven. Het gaat namelijk over jou. En door vanuit jezelf te praten, maakt de lezer van je cv direct kennis met je.

Een originele inleiding
Door de tekst op een vlotte manier te schrijven, creëer je een originele inleiding van je cv. Je wilt de lezer triggeren om verder te lezen. Doe dit in je eigen woorden, zo laat je meteen een stukje van jezelf zien. Uiteraard kunnen voorbeelden van persoonlijke profielen je op weg helpen, maar houd het dicht bij jezelf en wees eerlijk. Probeer om clichés als ‘teamplayer’ en ‘doorzetter’ te vermijden.

Voorbeeld van een persoonlijk profiel
“Elke dag haal ik weer energie uit het leiding geven aan mijn enthousiaste team van medewerkers. Ik ben een menselijke en resultaatgerichte manager met een jarenlange ervaring binnen de financiële sector. Anderen motiveren, ondersteunen en begeleiden om samen tot de mooiste resultaten te komen kenmerkt mijn managementstijl. Vaak gaat dit gepaard met een vleugje humor!”

De toevoeging van een profielschets geeft jouw cv een persoonlijk tintje waarmee je je baankansen vergroot!

Tekst en foto Resumedia/Jobseeker.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin