Flitsende vacatures met TjobTjob

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Frank van Beek, eigenaar van het bedrijf TjobTjob.

Door Hans van der Linden. “Wanneer je als bedrijf nieuwe collega’s zoekt, maak daar dan echt werk van. Alle marketingwetten die gelden voor het verkopen van een product of dienst, gelden ook voor het vinden van goed personeel. Uitpakken dus met je vacatures. Iedereen die daar hulp bij nodig heeft, is bij mij en TjobTjob aan het juiste adres,” aldus Frank van Beek van TjobTjob.

Frank van Beek is een geboren en getogen Aalsmeerse kwekerszoon. Vanaf kinds af aan was hij al creatief en ondernemend. Zo heeft hij een bijzondere passie voor muziek, video en films en had hij jarenlang een DJ-hobby. In Amsterdam deed hij de studie Human Logistics. Zijn stages volgde hij bij diverse start-ups. Nadat hij afstudeerde, ging hij onder meer werken in de uitzendbranche. Eerst als intercedent, later als vestigingsmanager.

Frank: “Al sinds mijn studietijd kriebelde het bij mij om een keer voor mijzelf te beginnen. In 2018 trok ik de stoute schoenen aan.” In eerste instantie als freelance recruiter, door een zelfgebouwde vacature-template te gebruiken, waarmee hij met een creatieve twist kandidaten met beeld en video een inkijkje in het bedrijf gaf. “Ik zag al snel dat het bereiken van die beeldende, creatieve twist voor bedrijven een groot knelpunt is. Veel bedrijven beschikken niet over grote budgetten, flitsende websites en de creativiteit om iets bijzonders te maken van hun vacatures.” Het idee om te focussen op het maken van bijzondere vacatures was geboren.

TjobTjob
In het voorjaar van 2020 lanceerde Frank tjobtjob.nl. Met zijn bedrijf biedt Frank voornamelijk het MKB een template aan, waarmee ‘flitsende’ vacatures en landingspagina’s kunnen worden gemaakt. “Beeld, video, kleur: ze maken iets waarmee ze zichzelf veel sterker profileren. Kandidaten snappen hierdoor veel beter waarom ze zouden moeten solliciteren.” TjobTjob is zo gemaakt, dat bedrijven er zelf in een handomdraai hun vacatures in maken.

Hebben bedrijven daar geen tijd of creativiteit voor? Dan wordt Frank ingeschakeld. “Ik kom sfeer proeven in het bedrijf en spreek medewerkers voor achtergrondinfo en bijzondere verhalen. Ook zorg ik voor beeldmateriaal om de vacature te maken, soms in samenwerking met een fotograaf. Alles om de vacature van het scherm te laten spatten en de kandidaat te helpen snappen hoe het is om straks dat werk te doen.”

TjobTjob helpt ook om die bijzondere vacature en landingspagina’s extra te promoten. Bijvoorbeeld met social mediacampagnes, waarmee de vacatures doelgroepgericht worden gepromoot. Alle diensten van TjobTjob zitten in abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Bijzondere vacatures voor bedrijven binnen handbereik brengen, dat is het hele idee.

Van kostenpost naar opbrengst
Frank is druk bezig om TjobTjob steeds beter te maken. Daarbij wordt veel input van gebruikers bij gebruikt. “Ik voorspel dat HR binnen bedrijven van kostenpost verschuift naar opbrengst. Een bedrijf maximaliseert zijn winstgevendheid niet alleen door zich sterk naar zijn potentiële klanten te profileren, maar ook naar zijn potentiële werknemers. Of je nu een nieuwe klant najaagt of een nieuwe werknemer, in beide gevallen kun je achteropraken bij je concurrenten.”

Zo maken steeds meer bedrijven in het MKB gebruik van TjobTjob en kunnen er op een makkelijke en snelle manier aantrekkelijke en doelgerichte vacatures worden gemaakt. Zonder dat de website van een bedrijf moet worden verbouwd of een marketing of HR-deskundige moet worden ingeschakeld.

Naast de vacature-template van TjobTjob is er inmiddels ook een template voor sollicitanten, genaamd SjowSjow.nl. Wat voor bedrijven geldt, geldt namelijk ook voor kandidaten; ‘Hoe onderscheid jij je als sollicitant van de rest?’

Businessclub FC Aalsmeer
Op dit moment woont Frank in Amsterdam, maar in de loop van 2021 verhuist hij terug naar het mooie Aalsmeer. “In contact met Jan Koster over het Businessclub initiatief werkeninaalsmeer.nl werd ik enthousiast over de passie en gedrevenheid van de Businessclub. Ik wil straks als ingezetene van Aalsmeer weer mijn steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap. Werk, ondernemen en sport horen daarbij.”

TjobTjob
Pieter Lastmankade 69
1075 KN, Amsterdam
T: 020-7776824
W: www.tjobtjob.nl
E: frank@tjobtjob.nl

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Schrijf je in op Businessclubfcaalsmeer.nl. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel