Expo in Floriworld unieke kans voor vakman en liefhebber

Door Leni Paul. In FloriWorld vindt op dit moment The Flower Bazar plaats. Locatie is FloriWorld en het biedt kwekers en iedereen die van bloemen houdt, deze week de gelegenheid een kleine, maar smaakvol gearrangeerde tentoonstelling te bekijken. En… de entree is gratis.

Mede door de coronamaatregelen bleef het ook in FloriWorld, tot nu toe rustig. Echter, schoorvoetend wordt weer de gelegenheid geboden uitstapjes te maken en onder andere musea te bezoeken. “We zien de laatste tijd dat Nederlanders, die niet op reis gaan naar  het buitenland, doelen in eigen land zoeken. En zo komt ook  hier schoorvoetend de bezoekersstroom weer op gang,” zegt ons de enthousiaste Silvia van den Aardweg, marketing manager en sales van FloriWorld.

Een groot deel van de Aalsmeerders bracht nog geen bezoek aan het veelkleurige gebouw aan de Legmeerdijk en het is een goede gelegenheid de mini-show, onder leiding van het duo van 2Dezign, verantwoordelijk voor concept en realisatie, te bekijken. Gedreven als altijd had Jan de Boer, de Aalsmeerse bloemenexporteur/directeur van Barensen Bloemen, een flink aantal deelnemers weten te enthousiasmeren. Het resultaat mag er zijn.

Compacte show
Er wacht de bezoekers een gevarieerde compacte show zowel in de hal als ook op de eerste verdieping van FloriWorld. Bij een enkeling viel die ochtend het woord ‘Vaktentoonstelling.’ Niet helemalal terecht, want het is maar een bescheiden oppervlakte in vergelijking met de immense veilinghallen, wat echter niet wegneemt dat er genoeg interessants werd getoond en er ook zaken werden gedaan.

‘Onze’ bekende Aalsmeerse bloemenbindster Elize Eveleens had een prachtige presentatie gecreëerd in de stand van Barendsen Bloemen. Te midden van een florale presentatie van voornamelijk rozen is een badkuip geplaatst die deel uitmaakt van de presentatie. “De bezoeker kan er desgewenst even plaats nemen,” laat ons de altijd opgewekte Caroline Haakman in de stand weten. Op bloemententoonstellingen is een badkuip een zelden getoond attribuut.

Nieuw concept
Er wordt op de show een grote variatie in produkten en nieuwe concepten gepresenteerd. Zo is ‘s werelds grootste producent van trosrozen, Braam Roses, gevestigd in Ethiopië, aanwezig en toont zijn nieuwe concept. Veel belangstelling ook voor het product Lisianthus, voor de op natuurlijke wijze geproduceerde bloempotjes en andere aantrekkelijke snufjes op het gebied van bloemen en planten.

Zijn op beurzen vaak de Phalaenopsis en andere orchideeën de blikvangers en toonde Piet Vijverberg een aantrekkelijk sortiment, het zijn hier toch vooral de rozen die aandacht opeisen. En opvallend is deze morgen de ontmoeting met het al 45 jaar bestaande dansgezelschap De Spierdijker Dansers uit Wognum.

“We hebben hier onlangs met Jan de Boer op zijn boot een mooie tocht over jullie prachtige plassen mogen maken en nu komen we terug. We hebben Aalsmeer in ons hart gesloten,” aldus een van de kwieke West-Friezen.

Nog anderhalve dag hebben de bezoekers gelegenheid deze gratis bloemenshow te bezoeken. Donderdag open van 9 tot 16 uur. Vrijdag van 9 tot 14 uur.

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Burendag in speeltuin Clematisstraat

Lees volgend bericht

Gemeente vangt bot bij Raad van State


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *