Een kinderslaapkamer inrichten doe je zo

Een kinderslaapkamer heeft een veel bredere functie dan enkel dienen als plek om te slapen. Het is ook een speelkamer en/of een studeerkamer. Hier moet je rekening mee houden wanneer je de kinderslaapkamer inricht. Waar moet je zoal op letten bij de inrichting van een kinderslaapkamer?

Een comfortabel bed
Welke soort slaapkamer je ook inricht, een comfortabel bed mag niet ontbreken. Voor een kind is het belangrijk om een bed te hebben waarin een goede nachtrust gegarandeerd is. Ledikanten, boxsprings of een hoogslaper, het soort bed is niet zo heel belangrijk, als de matras maar voldoende ondersteuning geeft voor een goede nachtrust. Dit is namelijk erg belangrijk voor kinderen. Zo kunnen zij goed presteren op school en blijven zij de hele dag actief.

De juiste kleuren
Natuurlijk vinden kinderen kleur erg belangrijk in hun slaapkamer. Maar pas wel op dat de kleur het niet te druk maakt. Als de kleuren erg druk zijn en afleiden, dan kan dit zelfs invloed hebben op de nachtrust of afleiden van het huiswerk maken. Gebruik gerust kleur, maar liever één of twee bepaalde kleuren op de muur, dan talloze verschillende kleuren. De kunst is om een aantrekkelijke kleur te kiezen die ook nog eens rustgevend is. Een combinatie met wit of grijs als basiskleur is altijd goed.

Welke meubels in de kinderslaapkamer?
Het bed is natuurlijk het belangrijkste meubel in een slaapkamer. Hiervoor kun je terecht bij Beddenleeuw, waar je diverse soorten kinderbedden vindt. Als de slaapkamer maar erg klein is, dan is een hoogslaper geen overbodige luxe. Je moet namelijk ook een bureau met stoel kwijt kunnen op de slaapkamer. Huiswerk maken en studeren moet comfortabel gebeuren. Een hoogslaper combineert een bureau met het bed. Verder is ook een kledingkast belangrijk. Immers, je wilt je kind wel netheid aanleren en met een kast leren zij dat alle kleding hier netjes in opgeborgen wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte, moet je ruimte voorzien om speelgoed op te bergen. Dit kan een kast zijn, maar ook lades of plaats kunststof bakken voor het speelgoed.

De vloer van de kinderslaapkamer
De vloer is een belangrijk onder deel van een kinderslaapkamer. Dit heeft alles te maken met het feit dat de slaapkamer ook als speelplek wordt gebruikt. Het spelen vindt doorgaans op de grond plaats. Hoewel tegels erg gemakkelijk zijn in onderhoud, is het voor kinderen minder comfortabel. Tegels zijn namelijk koud en hierdoor minder prettig om op te spelen of met blote voeten over te lopen. Tapijt is dan wel lekker warm, maar weer lastig om hardnekkige vlekken uit te verwijderen. Een kunststof of houten vloer is een mooi alternatief. De vloer is warm, ziet er mooi uit en is gemakkelijk in onderhoud.

(Partnerbijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin