DiEMode: zwartwit maar toch veelkleurig

(Advertorial) Door: Leni Paul. Een pesterig regentje. Donkere, melancholiek stemmende luchten en ongezellige winkelstraten. Voeg daarbij de coronaperikelen die mensen, al dan niet voorzien van mondkapjes in allerlei vormen en maten als ‘loners’ gehaast de straat opdrijven en je zou gemakkelijk in somberheid kunnen vervallen. Zo niet Emmy Huis die, zodra je haar goed gesorteerde kledingwinkel diEMode bij de Korenmolen binnenstapt, je opgewekt tegemoet treedt.

Sinds februari 2018 is Emmy Huis, geboren op de Aalsmeerderdijk in de Haarlemmermeerpolder, gevestigd in het knusse straatje. Bloemist, kapper, zaak in woningaccessoires, handmassagesalon en sigarenhandel vormen er een gevarieerd scala van neringdoenden en toen Emmy Huis zich er vestigde werd, met haar inbreng van bijzonder en gevarieerd kledingaanbod, al gesproken van ‘de PC Hooftstraat van Aalsmeer.’ Hoe het ook zij, het sortiment dat Huis in haar winkel diEMode voert, kan gemakkelijk wedijveren met een grootstedelijk aanbod.

Mode
“Ik had als kind al wat met mode en een eigen winkel leek me geweldig,” vertelt Huis die zegt in haar jonge jaren met bewondering bijvoorbeeld te hebben gekeken naar Cora Kemperman die in diverse Nederlandse gemeenten een winkel dreef met een eigenzinnige, aparte collectie kleding. Of het er al snel van kwam, die eigen winkel? “Nou, nee. Ik heb in het verleden vooral veel vrijwilligerswerk gedaan. Ook in kledingzaken, maar na jaren is het er dan toch van gekomen en heb ik hier een eigen zaak opgezet. En, dat heb ik altijd belangrijk gevonden, een goede ploeg die net als jij enthousiast is voor het product dat je voert, is erg belangrijk. En ook heel belangrijk, je moet je onderscheiden met het assortiment, de kleding die je aanbiedt.”

Geen gemakkelijke opgave maar in ieder geval is Emmy Huis daar volkomen in geslaagd en heeft ze in nog geen twee jaar een klantenkring weten op te bouwen, die van verder komt dan de eigen gemeente. Hoe is dat zo gekomen? “Er zijn diverse redenen te noemen waarom mijn zaak vanaf het begin goed is gaan lopen. Ten eerste zijn er maar drie kleuren kleding hier te koop, te weten kleding in zwart, wit en grijs. Waarom? Omdat ik dat zelf mooie kleuren vind en die kleuren staan heel veel vrouwen goed. Ik zelf ben vrijwel altijd in het zwart gekleed. Kom hier dus nooit zoeken naar een gele rok of een blauwe trui, die verkoop ik niet. En dat is het sterke punt, een grote sortering, uitsluitend in die kleuren.”

Eigenzinnige kleding
Wie zich een jurk, rok, broek of blouse aanschaft bij diEMode kan ervan verzekerd zijn in ieder geval origineel gekleed te gaan. Het overkomt je zelden of beter gezegd nooit, als je in de winkel van Emmy Huis waar kleding in de maten vanaf 36 tot 54 wordt verkocht, je garderobe hebt aangevuld, iemand in dezelfde outfit tegen te komen.Vraag aan Emmy: Duur? “Ja, het is doorgaans het duurdere segment. Ik ben niet goedkoop,” zegt ze. Maar de klant gaat tevreden naar huis. En wat is er mooier als een tevreden klant aangeeft  je weet precies wat ik bedoel. En door de verschillende merken die ik voer is er echt voor elk wat wils. Ik heb het merk Elsewhere, dat verkoop ik erg veel. Stijlvol en chique, ik heb het Deense merk NU Denmark en Alembika uit Israël. En met alle kleding die we verkopen ligt de nadruk op de goede stoffen en op het feit dat ze gedegen zijn vervaardigd.”

Niets wordt weggegooid
Een sterk punt is dat bij Emmy letterlijk niets aan de strijkstok blijft hangen. “Niets wordt weggegooid. Daar ben ik niet zo van. Ik rijd bijvoorbeeld in een achttien jaar oude Jaguar. Behalve dat sommige onverkoopbare stukken naar een goed doel op de Kaapverdische eilanden worden verscheept door bemiddeling van de familie Waning van de fietsenwinkel hier in dorp, zorgt Emmy voor minder goed lopende kleding op originele wijze voor een tweede leven van het kledingstuk.

Er komt een originele outfit tevoorschijn: “Kijk, beetje saaie blouse. Hing al een tijdje. Zet ik er een andere mouw in bijvoorbeeld. Prachtig toch..?”

Naast kleding kan de klant ook een keus maken uit een fraaie collectie handtassen, sieraden en schoenen, evenals de kleding van prima kwaliteit. Op donderdag 8 oktober is er, strikt volgens coronaregels een modeshow in Dorpshuis Kudelstaart. Wie daarbij wil zijn, moet zich haasten, want er is veel belangstelling. Emmy enthousiast:”Het wordt een geweldige avond. En muzikale omlijsting is er van Devon Donovan.”

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel