De beste stickers voor de promotie van jouw bedrijf

Stickers zijn onwijs handig omdat je ze voor vele toepassingen kunt gebruiken. Het kan dienen ter promotie van je bedrijf, sportclub of evenement. Of bijvoorbeeld omdat je een tijdelijke actie wil aankondigen op je winkelraam. Maar wordt het ook regelmatig gebruikt bij het sluiten van verpakkingen. Multi-inzetbaar dus! Maar hoe kies je nou de juiste sticker voor jouw doel?

Indoor & Outdoor promotie
Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je de stickers voor wilt gebruiken. Dit is namelijk belangrijk voor de keuze van het stickermateriaal. Voor indoor toepassingen wordt vaak stickerpapier gebruikt. Terwijl voor outdoor toepassingen vaak een stickervinyl wordt gebruikt vanwege de UV- en weerbestendigheid.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste vorm te kiezen. Je kunt kiezen voor veelgebruikte formaten zoals ronde stickers of vierkante stickers. Dit kan op kleine en grote formaten. Maar het mooie van stickers is dat je deze ook in een vrije vorm en volledig op maat kunt laten produceren. Zo kun je unieke stickers ontwerpen voor jouw bedrijf!

Verschillende soorten stickers
De mogelijkheden met stickers zijn enorm. Er zijn namelijk nog veel meer soorten. Denk bijvoorbeeld aan magneetstickers, autostickers, vloerstickers, verschillende soorten tape en raamstickers. Naast promotiedoeleinden kan een sticker ook helpen bij de bewegwijzering van gasten op beurzen en evenementen. Terwijl tape ook gebruikt kan worden om bestellingen te versturen. Raamstickers worden met name gebruikt op kantoor- en winkelpanden of om een vergaderruimte van meer privacy te voorzien

Etiketten versus stickers
We beschreven net al even verschillende soorten stickers. Een ander type stickers zijn etiketten. Ideaal natuurlijk om op een cadeau of verpakking te plakken. Over het algemeen worden etiketten geproduceerd op een dunner materiaal. Maar één van de belangrijkste kenmerken is dat het beschrijfbaar is. Daarnaast worden etiketten met name gebruikt op producten, denk aan bier- en wijnetiketten bijvoorbeeld. Etiketten worden ook vaak op rol aangeboden, zodat het makkelijk te gebruiken is voor winkeliers en webshopmedewerkers bijvoorbeeld.

De beschrijfbaarheid van etiketten (of stickers) hangt overigens af van de afwerking. Met een afwerking kun je bijvoorbeeld een matte of juist glanzend resultaat creëren. Maar ook folie-afwerkingen met goud, zilver, iriserend (regenboog) en vele andere kleuren is mogelijk. Dit zorgt vaak voor een luxer effect, maar ook moeilijker om te beschrijven.

Oplage van stickers
Of je nou een aantal stickers nodig hebt of juist ontzettend veel. Net als de keuze in het type sticker is het ook mogelijk om in vele oplagen stickers te bestellen. Dat maakt het ook prettig werken. Houd er rekening mee dat er (kleur)verschillen kunnen ontstaan wanneer je eerst een lage oplage besteld en in de toekomst een hogere oplage.

Dit heeft te maken met het digitaal of offset printen. Digitaal heeft snellere levertijden, is goedkoper voor lage aantallen en uitsluitend full color te drukken. Offset is daarentegen voordeliger in grotere aantallen en heb je de keuze voor full color drukwerk of voor PMS-kleuren. Met PMS-kleuren is de kans op kleurverschillen nihil. Offset producties hebben wel een langere levertijd.

Het is dus erg belangrijk dat je vooraf weet wat het doel is van de gewenste sticker. Vervolgens kun je deze geheel naar eigen wens samenstellen. Wij wensen je veel succes bij het bestellen van je volgende stickers!

(Partnerbijdrage Digital Rise)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin