Bruna in nieuwe handen

Nog maar een week zijn de nieuwe eigenaren van Bruna actief maar ze voelen zich nu al thuis in de Zijdstraat. Carla Benjamins en Sjaak van der Heide, woonachtig in Nieuw Vennep namen de Bruna onlangs over van Gert en Marjan Post en zeggen Aalsmeer een hartstikke gezellig dorp te vinden. “Het doet hier haast een beetje Volendams aan,” aldus Sjaak.

Voor Carla is Aalsmeer niet helemaal onbekend. “Ik kwam hier vroeger al wel eens winkelen bij Big L en heb tennisvriendinnen bij All Out,” zegt ze, “toen we hoorden dat dit Bruna filiaal te koop stond, zijn we als een soort mystery shoppers door de Zijdstraat gewandeld en hebben geluncht bij De Praam om een indruk van Aalsmeer te krijgen.” 

Het gevoel was eigenlijk gelijk vertrouwd, vinden ze: “We zouden ook zo in Aalsmeer kunnen wonen.”

Flink gemangeld
Het stel maakte begin 2018 een carrièreswitch. Ze waren beiden werkzaam bij KPMG waar Sjaak door een reorganisatie overbodig werd. Daarmee werd wel de deur open gezet naar een lang gekoesterde wens van Carla om een eigen 'Bruna-achtige winkel' te beginnen. Ze werden door het Bruna concern vooraf wel eerst flink gemangeld maar goed bevonden om een winkel in Haarlem-Noord over te nemen. Een jaar later kwam de aanbieding om Aalsmeer 'erbij te doen'. Een kans die met beide handen werd aangegrepen.

Knalroze
Ze hebben wel het nodige aan de winkel veranderd. “De stellingen tegenover de kassa hebben we weggehaald zodat er meer overzicht is en de klanten meer ruimte hebben. En het aantal boekentafels hebben we wat terug gebracht,” aldus Sjaak. Opvallend is de ruimte die de winkel uitstraalt. Bij binnenkomst kun je helemaal tot achter kijken. Tot voorbij de postservice aan toe. 

Heel strategisch is de knalroze kast met alle mogelijke spullen van 'Topmodel', een ware hit voor jonge meiden. “Daarmee spelen we in op het verdwijnen van Intertoys. In het nieuwe jaar gaan we kijken of we nog meer met speelgoed kunnen doen,” aldus Carla die het opvalt dat er veel gevraagd wordt naar echt Aalsmeerse producten als kalenders en boeken. Waarmee nog maar eens onderstreept wordt dat Aalsmeer echt een dorpsgemeenschap is.

Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin