Bosgolfers slaan 60.000 euro bij elkaar

Dinsdagavond 2 juli konden voorzitter Ruud Hogenboom van Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en toernooidirecteur Erik Schuiteman van dezelfde club in het Amsterdamse Bos een cheque van 60.000 euro overhandigen aan Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank (NHB). 
 
Het bedrag werd dinsdag in de loop van de dag bijeengebracht tijdens de negende editie van het Amsterdamse Bos Golf (ABG). De leden van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn hadden, in samenwerking met het Amsterdamse Bos, het bos voor één dag omgetoverd in een heuse achttien holes-golfbaan. Meer dan 70 vrijwilligers hielpen mee het evenement tot een succes te maken.
 

Bosmobiel
Het ABG beleefde in 2011 haar eerste editie. De samenwerking met het Amsterdamse bos begon toen Rotary Aalsmeer-Uithoorn twee Bosmobielen doneerde aan het bos. Mensen die slecht ter been zijn kunnen met de zespersoons Bosmobielen een begeleide 'wandeling' maken (zie 
bosmobiel.nl.)

 

Trots
Binnen de Rotary club ontstond na de donatie het idee om in het bos te golfen voor goede doelen. De afgelopen negen jaar zijn stichting MS Research, Het Nica van AMC Foundation en de laatste drie jaar dus de Nederlandse Hersenbank de goede doelen geweest. Het totale bedrag dat verdiend is, is opgelopen naar een totaal van 461.000 euro. Rotary club Aalsmeer – Uithoorn zegt 'enorm trots' te zijn op het gegeven dat zij nog steeds in staat is om het enthousiasme bij het organiseren vast te houden en zelfs te kunnen vergroten.

 

In totaal streden deze editie 27 flights om de grote wisselbokaal, en werden 25 mensen middels een clinic de eerste basisprincipes van de golfsport door pro Arjan van Houten van golfschool Liemeer bijgebracht. 
 
Klapstuk
Het avondprogramma bestond uit een 'food court' waarbij regionale ondernemers voor een diner zorgden. De dag werd afgesloten met een veiling voorzien van spectaculaire kavels, een loterij en de prijsuitreiking. De overhandiging van de cheque van 60.000 euro vormde het klapstuk van de avond.
 
Speciaal onderzoek
De Nederlandse Hersenbank was bij monde van Inge Huitinga diep onder de indruk en heel blij met deze opbrengst. In de afgelopen drie jaar dat de NHB het goede doel was van het Amsterdamse Bos Golf, is de teller komen te staan op 155.000 euro. 
Het geld wordt besteed aan speciaal onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Doel is het vinden van oplossingen voor neurologische en psychiatrische hersenziekten zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en dementie.
 
Tweede lustrum
Volgend jaar op 30 juni 2020 viert het ABG haar tweede lustrum. Volgens de organisatoren gaat dit een bijzondere editie worden. De eerste wilde ideeën zijn al geuit en op onderdelen is zelfs al een uitgewerkt plan aanwezig. De afspraken met het Amsterdamse Bos en locatie-gastheer cricket club VRA zijn al definitief gemaakt en de eerste enthousiaste deelnemers hebben zich al ingeschreven.
 
Zie voor meer informatie of inschrijven voor de tiende editie van het Amsterdamse Bos Golf, de website amsterdamsebosgolf.nl
 

Foto's: (vanaf boven) De cheque wordt overhandigd met vlnr Ruud Hogenboom (Voorzitter Rotary Aalsmeer-Uithoorn), Inge Huitinga (directeur Nederlandse Hersenbank), Tanya Joustra (general manager Largo Trave).

Het pontje van het Amsterdamse Bos Golf en kanoërs kruisen elkaar, golfen in het Amsterdamse Bos. Tekst en foto's ABG 

 

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin