Blikvanger op dak Christiani

Door: Klaas Leegwater. Passanten die deze week voorbij Christiani Vino e Cibo aan de Stommeerweg kwamen, zullen ongetwijfeld met een schuin oog naar boven hebben gekeken. Op het dak van de deze zomer geopende Wijn- en Pizzabar is namelijk een oude Fiat 127 geplaatst. De oldtimer, vaalgeel van kleur en van bouwjaar 1976, is een opvallende blikvanger bij het nieuwe Italiaanse restaurant.  

“Opvallen…dat is precies de bedoeling,” zegt mede-eigenaar Jorn Varenhorst, “de Fiat op het dak dient als een eyecatcher. Vanaf de Westeinderplassen voor booteigenaren en mensen die ons restaurant passeren langs de oever. We willen hun nieuwsgierigheid wekken.” Een compagnon van Varenhorst kwam op het bijzondere idee om het Aalsmeerse etablissement op deze manier wat meer in het oog te laten springen. “Ik vond het een topplan, hij heeft wel meer geniale ingevingen.”

Goed verankerd
Het neerzetten van de oldtimer op het dak had nog wat voeten in de aarde. Varenhorst: “Eerst moest de motor er worden uitgehaald, want er bestond de vrees dat de auto bij het takelen anders in tweeën zou breken.” Binnen een uur hees het ingehuurde takelbedrijf SAAN de oldtimer vervolgens op het dak, waar de auto goed verankerd werd. “Want vanaf de Poel kan het hard waaien.”

Binnenkort zal de klassieke wagen nog een lik verf krijgen. “De Fiat zal geschilderd worden als oude Italiaanse race-auto. Met aan de zijkant het nummer 91, het huisnummer van ons restaurant.” In de avond wordt de auto met een aantal schijnwerpers uitgelicht. “Dat ziet er echt mooi uit,” aldus Varenhorst.

Goed ontvangen
De mede-eigenaar van de wijn- en pizzabar is te spreken over de eerste maanden na de opening. “Ja…het gaat goed, we zijn leuk ontvangen in Aalsmeer. We werken nog aan wat details. Bijvoorbeeld uitbreiding van de kaart, naast de pizza en antipasti iets meer variatie aanbieden. En het assortiment van de wijnen verder verruimen.” 

Verder kijkt Varenhorst uit naar het einde van de werkzaamheden van project Waterfront. “We krijgen een mooie wandelboulevard voor onze deur, dat zal waarschijnlijk extra bezoekers gaan trekken.”

Foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel