Blackbird Dance Centre start seizoen met Open Dag

(Advertorial) Zeven jaar geleden begon het als een groot avontuur, een eigen dansschool in Aalsmeer. Inmiddels een heleboel voorstellingen en projecten verder, is de dansschool uitgegroeid tot een succesvolle school met zelfs een tweede vestiging in Haarlem. Vorig seizoen ging een langgekoesterde wens in vervulling, een eigen plek voor Blackbird Dance Centre in Aalsmeer. Door corona kon er helaas maar korte tijd genoten worden van de nieuwe studio. Komende zaterdag organiseert de dansstudio een open dag.

Eigenaresse en dansdocente Merel Schrama studeerde af aan Dansacademie Lucia Marthas, waar ze de dubbelopleiding voor uitvoerend danser en docent dans volgde. Naast het lesgeven is Merel ook werkzaam als danseres bij Cardiac Output, een dansgezelschap dat theatervoorstellingen maakt met professionele dansers en dansers met een verstandelijke beperking. “Ik ben met de dansacademie begonnen om uitvoerend danseres te worden, maar heb tijdens mijn jaren op de opleiding een enorme liefde voor het docentschap ontwikkeld. De magie van theater en de passie voor het uitvoerende hebben mij nooit losgelaten. Maar daarnaast geniet ik ook enorm van het inspireren van mensen, het creëren van choreografieën en het overbrengen van kennis en liefde voor het dans- en theatervak. Het combineren van deze twee aspecten van de danswereld maken mijn vak tot het mooiste wat er is.”

Levensvreugde
Na een aantal jaar als dansdocent voor verschillende scholen gewerkt te hebben, besloot Merel haar eigen dansschool Blackbird Dance Centre op te richten. Daarmee creëerde ze de mogelijkheid om vanuit haar eigen visie les te geven en voorstellingen te maken. “In mijn lessen probeer ik de levensvreugde die ik uit dans haal aan m’n leerlingen mee te geven, uiteraard altijd met de nodige aandacht voor de technische basis. Ik ben er van overtuigd dat elke danser, van welk niveau dan ook, daar baat bij heeft, zowel binnen de dansles als daarbuiten. Plezier staat voor mij voorop en ik vind het heel belangrijk om vanuit de persoonlijkheden van dansers te werken. Dans is een prachtige manier om emoties te uiten. Het is ontzettend bijzonder om te zien dat mensen open bloeien door dans of meer zelfvertrouwen krijgen. Sommige dansers staan al meer dan tien jaar bij me in de les en die zie je echt ontwikkelen, zowel als danser als als mens. En dat van dichtbij mogen meemaken, is echt een cadeautje.”

Open dag 4 september
Vorig jaar werd er keihard gewerkt om de nieuwe dansstudio in orde te maken voor het nieuwe seizoen. In oktober werden vol enthousiasme de eerste danspassen gezet in de nieuwe studio, maar corona en alle bijkomende maatregelen gooiden al snel roet in het eten.  In september wordt het nieuwe seizoen weer vol goede moed gestart en hoopt Merel veel nieuwe dansers te verwelkomen in de studio. Op 4 september wordt een open dag georganiseerd, zodat iedereen kennis kan maken met de school en met verschillende stijlen. Er worden gratis dansworkshops aangeboden in diverse dansstijlen (hiphop, clipdance, popshow, kleuterdans) voor kinderen en tieners. Iedereen is welkom om de sfeer te komen proeven en lekker mee te dansen in de verschillende danslessen. Op de website; blackbirddancecentre.nl, staat alle informatie over de open dag.

Voor alle dansers van 18+ biedt Blackbird Dance Centre een grote diversiteit aan dansstijlen aan, waaronder hiphop, modern, high heels, popshow, maar ook tap, ballet en jazz. Voor deze dansers wordt het seizoen afgetrapt met workshops in september en oktober.

Met de gloednieuwe studio in The Movement Building aan de Aalsmeerderweg 237 P heeft Blackbird Dance Centre eindelijk een eigen plek gekregen. Merel hoopt een plek te kunnen creëren die inspireert, een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en vooral een plek waar mensen samen kunnen komen en kunnen genieten van hun gezamenlijke passie: dans.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin