Besparen op je vaste lasten

(Foto archief AV)

Iedere Nederlander heeft maandelijks vaste lasten. Dit is geld dat je maandelijks kwijt bent aan bijvoorbeeld je hypotheek of huur, gas, water en elektriciteit. Wanneer je maandelijks wat minder uitgeeft aan je vaste lasten, dan heb je dus meer geld over voor andere dingen. Ondanks het feit dat veel mensen geen idee hebben hoe ze dit kunnen doen, is dat wel degelijk mogelijk. Daarom lees je in dit artikel vijf handige tips om op je vaste lasten te besparen.

Wees zuinig met energie
Het is belangrijk om zuinig te zijn met gas, water en elektriciteit. Wanneer je bijvoorbeeld de verwarming een paar graden lager zet, bespaar je al snel op je energiekosten. Ook kun je overwegen om in een energiezuinige wasmachine of koelkast te investeren. Dit zal uiteindelijk ook geld opleveren. De belangrijkste manier om te kunnen besparen, is door je huis te isoleren. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie, maar ook voor dakisolatie. Je zult namelijk merken dat je verbruik er flink door omlaag gaat, waardoor je het ook direct in de kosten zult gaan merken.

Vergelijk je leveranciers
Wanneer je vaste lasten zoals je internet, tv en telefoon bij dezelfde leverancier afneemt, kun je soms korting krijgen. Het is dus verstandig om te vergelijken welke leverancier het beste bij je past. Zo kan het heel goed zijn dat je ondanks dat je al jaren ergens klant bent, toch veel goedkoper uit bent bij een ander. Niet alleen als het gaat om de maandelijkse kosten, maar ook wanneer je kijkt naar de verschillende acties die ze je bieden om nieuwe klant te worden. Het is dus zeker verstandig om periodiek eens kritisch naar alle contracten te kijken.

Stel een aankoop uit
Wanneer je iets koopt, is het belangrijk om na te denken of je dit echt nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon wilt kopen, kun je overwegen om je oude telefoon nog even te blijven gebruiken. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu. Wat vaak ook goed helpt, is om je aankoop minimaal vijf dagen uit te stellen. Heb je over vijf dagen nog het idee dat je het echt nodig hebt, dan kun je het alsnog overwegen om wel of niet te doen. Je zult merken dat je dit een hoop onnodige uitgaven zal gaan schelen.

Bespaar op je vakantie
Wanneer je gaat boeken, is het belangrijk om te kijken of er aanbiedingen zijn. Soms zijn er bijvoorbeeld vakantiehuizen te huur voor een scherpe prijs. Ook kun je kiezen voor een bestemming dichterbij huis, waardoor je minder geld uit hoeft te geven aan benzine of vliegtickets. Dit geld kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het isoleren van je huis met pir platen met osb. Zo dalen je energiekosten, waardoor je het jaar erop meer te besteden hebt voor bijvoorbeeld een vakantie.

Kies voor een goedkope verzekering
Wanneer je een verzekering afsluit, is het belangrijk om te kijken welke verzekering het beste bij je past. Soms zijn er aanbiedingen waarbij je bijvoorbeeld een jaar gratis verzekerd bent. Kies dus verstandig en sluit niet meteen de eerste de beste verzekering af. Dit is eigenlijk een beetje in het verlengde van het periodiek onder de loep nemen van je contract. Echter is het voor een verzekering natuurlijk wel een iets ander verhaal dan wanneer je een ander contract voor televisie en internet afsluit.

Tekst: 24 webvertising

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin