Bakkerij Borgesius: 125 jaar respect voor het ambacht

Bakkerij Borgesius is een familiebedrijf dat al 125 jaar de heerlijkste bakkerijproducten met de grootste zorg bakt en verpakt. “Wij denken graag mee met onze klanten en zorgen ervoor dat wij de perfecte producten kunnen leveren. Zo proberen we altijd het verschil te maken,” aldus kwaliteitsmanager Sven Offers.

Sinds 1895 bakt Borgesius brood. Zeven generaties later is er veel veranderd. Met deze rijke ervaring innoveren en verrassen zij continu, met respect voor het ambacht, de klant en de omgeving. “Zo zijn wij uit gegroeid tot wat wij nu zijn. Een bakker die een belangrijke bijdrage mag leveren aan de Nederlandse broodcultuur. Daar zijn we best een beetje trots op.”

De vestiging aan de Japanlaan op Greenpark

Managers Sven en Henk
Sven Offers woont met zijn gezin in Leidschendam. “Aan de Haagse Hogeschool heb ik facilitymanagement gestudeerd. Na mijn studie heb ik onder meer in de haven van Rotterdam gewerkt en mezelf toegespitst op KAM-management.”

Zijn collega Henk Schiphorst is vestigingsmanager en woont met gezin in Velsen. “Mijn roots liggen in Amsterdam. Na de middelbare school heb ik bij defensie gezeten en halverwege jaren ’80 ben ik gaan werken bij de Bakkerij van Albert Heijn in Zwanenburg. Daarnaast heb ik vijf jaar avondschool gedaan (economie en statistiek) en nog de vierjarige beroepsopleiding op de Politieacademie. Via diverse operationele en staffuncties voor verschillende bakkerijen ben ik nu eindverantwoordelijk voor de Bakkerij in Aalsmeer.”

Borgesius en de vestiging van Aalsmeer
Borgesius is de grootste bakker van Nederland. Alle acht industriële Borgesius bakkerijen leveren aan Albert Heijn. Daarnaast zijn er nog elf industriële Goedhart bakkerijen, tevens van de familie Borgesius, die aan de overige retail leveren. De vestiging in Aalsmeer aan de Japanlaan op het bedrijventerrein Greenpark, is de grootste industriële bakkerij van Nederland en behoort tot één van de grootste bakkerijen van Europa. Het 40.000 vierkante meter grote pand is in 2016 gebouwd, inclusief de plaatsing van het machinepark.

“Bij Borgesius Aalsmeer hebben wij circa 110 medewerkers in de uitvoering werken en vijftien medewerkers in de centrale ondersteuning. Zij bakken 24 uur per dag, zeven dagen per week vers brood voor de 260 Albert Heijn winkels in onze regio, die wij dagelijks bevoorraden.” Om een brood te kunnen produceren duurt het circa zes uur voordat het uiteindelijk in de verpakking zit. Daar bovenop komt nog de benodigde tijd, minimaal zestien uur, voor het zogenaamde voordeeg (rijzen van het deeg).

Bakkerij met mogelijkheden
“Wij zijn trots op onze mensen, die iedere dag weer een topprestatie leveren om de ongekende aantallen broodproducten mogelijk te maken. Daarnaast zijn wij er trots op om met onze vestiging in Aalsmeer onderdeel uit te maken van Borgesius Nederland, een prachtig familiebedrijf. Een gigantische bakkerij waar veel mogelijkheden en uitdagingen liggen.” Een van die uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft, is de permanente bewaking van kwaliteit, mens, techniek en de uitgekiende logistiek om dagelijks voor de consumenten lekker en vers brood te leveren. Om de hightech productielijnen te kunnen aansturen heeft Borgesius onder meer operators in dienst. Daarnaast is het belangrijk om het brood op tijd verdeeld te hebben voor de juiste winkels in de expeditiehal. Hier zijn de verdeelploegen verantwoordelijk voor. Vervolgens moet elke dag op tijd bij al die winkels worden geleverd, wat volgens Sven en Henk op zich al een sport is.

“Een andere uitdaging is om steeds de juiste mensen in dienst te hebben om dit 24-uurs bedrijf draaiende te houden. Wij hopen met ons lidmaatschap bij Businessclub FC Aalsmeer dan ook meer naamsbekendheid te krijgen onder medewerkers, studenten en technici. Als bedrijf van buitenaf begrijpen wij dat bekendheid, imago en ook lokale betrokkenheid niet vanzelf komt en wij daar zelf stappen in moeten zetten. Het mooie van de Businessclub is het grote en diverse netwerk van ondernemers en de koppeling van de jeugd van FC Aalsmeer door het initiatief van de Businessclub werkeninaalsmeer.nl. Wij zeggen altijd: ‘Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies.’”

Foto’s Borgesius

Borgesius Aalsmeer
Japanlaan 4
1432 DK, Aalsmeer
T: 0297-754000
W: www.borgesius.nl
E:

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin