Autoverzekering Noord-Holland bijna 160 euro goedkoper

Inwoners van Noord-Holland betaalden in 2023 bijna 160 euro minder voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden de inwoners nog bijna 86 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gedaald met ruim 15 procent naar bijna 73 euro per maand.

Dankzij de daling in kosten betalen de inwoners van Noord-Holland ongeveer hetzelfde als de gemiddelde Nederlander. In 2023 betaalde de gemiddelde Nederlander ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering.

Tip! Wil jij besparen op je autoverzekering? Ga dan je autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct de autoverzekering met de laagste premie die het beste past bij jouw situatie!

Autoverzekering Noord-Holland goedkoper door minder criminaliteit
Dat de autoverzekering in Noord-Holland zo hard is gedaald, komt voornamelijk doordat er minder criminaliteit plaatsvindt rondom auto’s. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal gevallen van autodiefstallen en autovandalisme is gedaald. Autoverzekeraars vinden dit gunstig, omdat een lage criminaliteit rondom auto’s de kans op schadeclaims vermindert. Hierdoor verlagen ze de premies van autoverzekeringen.

Autoverzekering Noord-Holland van duurste naar gemiddeld
Uit de data van Geld.nl blijkt dat inwoners van Noord-Holland de sterkste daling hebben ervaren in de premie voor autoverzekeringen. In 2022 had Noord-Holland nog de duurste autoverzekering van alle twaalf provincies van Nederland. Dankzij de daling betalen de inwoners van Noord-Holland nu ongeveer evenveel als de gemiddelde Nederlander.

De duurste autoverzekering vind je in Zuid-Holland, waar de gemiddelde autoverzekering ruim 81 euro per maand kost. En de goedkoopste autoverzekering is in Friesland, daar betalen de inwoners bijna 57 euro per maand.

(Partnerbijdrage 24 webvertising)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin