Automobilisten betalen vaak teveel voor verzekering

Ruim 47 procent van de automobilisten in Nederland betaalt te veel voor de autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van een consumentenbureau United Consumers. Wat is hier de reden van en hoe kunnen inwoners uit Aalsmeer besparen op hun autoverzekering?

Veel verzekerden blijven uit gemakzucht jaren bij hun verzekeraar. Dat is niet altijd even slim. Uit het onderzoek kwam naar voren dat respondenten met een WA+- of allriskverzekering tot wel 67,5 procent kunnen besparen op de kosten van hun autoverzekering door een andere dekking te kiezen. Is de auto jonger dan vijf jaar? Dan kiest men bij voorkeur voor een allrisk verzekering. Is de auto tussen de vijf en tien jaar? Dan volstaat een WA+verzekering. Is de auto ouder dan tien jaar? Dan is een WA-verzekering voldoende. Uit het onderzoek bleek dat 69 procent van de auto’s van vijf jaar of ouder toch allrisk verzekerd was. Dat is zonde, want deze dekking past niet (meer) bij de waarde en leeftijd van de auto. De klant betaalt dan dus onnodig veel. Door een passende dekking te kiezen, kan men wel honderden euro's per jaar besparen.

Hogere premie
Naast de dekking, is de hoogte van de autoverzekering nog van een aantal andere zaken afhankelijk. Zoals de leeftijd van de bestuurder. Jonge en oude bestuurders vormen een groter schaderisico voor de autoverzekeraar. Daarom betalen zij meer premie. Ook de postcode en woonplaats zijn van invloed op de hoogte van de premie. Mensen die in steden wonen betalen doorgaans meer voor hun autoverzekering dan mensen die in Groningen of 
Friesland wonen. Dat komt omdat de kans op schade in een stad aanzienlijk groter is. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het aantal kilometers dat de bestuurder per jaar rijdt, het aantal schadevrije jaren én een aantal kenmerken van de auto. Voor snelle en zwaardere auto's wordt doorgaans ook een hogere premie gehanteerd.

Besparen
Helaas worden autoverzekeringen steeds duurder. Uiteraard willen automobilisten niet te veel betalen voor hun autoverzekering. Gelukkig kan men op een aantal manieren besparen op de autoverzekering. Allereerst kunnen verzekerden ongeveer zes procent besparen door de verzekering op jaarbasis te betalen in plaats van maandelijkse termijnen. Daarnaast is het ook verstandig om kleine schades zelf te betalen, zodat de klant de no-claim korting niet verliest.

Ook door regelmatig de autoverzekering te vergelijken, kan men een hoop geld besparen. Als de klant al een aantal jaar bij dezelfde verzekeraar zit, dan is de kans groot dat deze verzekering niet meer bij de auto en de persoonlijke situatie van de eigenaar past. Bijvoorbeeld omdat de dagwaarde van de auto is veranderd en dus een andere dekking beter bij de auto past. Of omdat andere autoverzekeraars een scherpere premie of betere service bieden. Door middel van autoverzekering vergelijken, ziet men gelijk welke verzekeraar het goedkoopste is.

Tekst en foto 24webvertising.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin