Arendshoeve: bloemrijke locatie met internationale uitstraling

(Advertorial) De meest bloemrijke, kleurige en fleurige locatie van Nederland om iets te vieren, een congres te houden of iets te herdenken. Zo kan de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug van Jacob van Zijverden wel genoemd worden. Vorige week zondag stonden in de provincies Noord-Holland en Utrecht bij diverse  bruidslocaties de deuren wijd open. Een rondgang door de Arendshoeve, ook onderdeel van de bruidsroute.
 
Jacob van Zijverden stamt uit een oud kwekersgeslacht en het lag voor de hand dat hij in de voetsporen van zijn vader zou treden. Hij volgde de Hogere Tuinbouwschoolopleiding in Utrecht en ging na enkele stages in binnen- en buitenland de familiekassen in. Van Zijverden (60) is altijd een ongewone entrepreneur geweest. Een open oog voor de sector en van zijn ideeën konden we bovendien vaak kennisnemen op de jaarlijkse veilingvergaderingen van de toen nog solistisch opererende VBA.
 
Groene omgeving
Van Zijverden heeft altijd een neus gehad voor het nieuwe, het innoverende. Na de rozen kwamen de kamerplanten en Van Zijverden zag al gauw de gezondheidsbevorderende invloed van planten in woon- en werkomgeving in. Hij transformeerde in 1997 een deel van de kwekerij tot evenementenlocatie 'De Showkas' vol groene en bloeiende planten en snijbloemen. Naast de veilingverkoop begon hij met het verhuren van deze bijzondere ruimte voor evenementen.
 
Bloemrijke hallen
Inmiddels heeft hij met 'The Garden of Amsterdam' wereldwijde bekendheid opgebouwd. Een tweede locatie zoals deze zal men moeilijk vinden en ook het afgelopen weekend kwamen de bezoekers weer onder de indruk van deze bloemrijke hallen.
 
Het begint al buiten waar naast de uitgerolde rode loper vuurkorven naast de vijvers uitnodigen tot binnen lopen. Veel Aalsmeerders zijn ongetwijfeld wel eens in de gelegenheid geweest de Arendshoeve te bezoeken voor een verjaardag, een huwelijksfeest, een zakelijk jubileum of een condoléance-bijeenkomst.
”We zijn multifunctioneel,” zo laat Van Zijverden weten. Het gastenboek toont illustere namen van steenrijke oligarchen die er een bruiloftsfeest hielden tot aan verjaardag vierende Aalsmeerders.
 
Legio mogelijkheden
Van Zijverden: ”Alles is hier mogelijk. Iedereen kan precies kiezen zoals hij het wil hebben. Een bescheiden feestje met een eenvoudig diner of een bruiloftsfeest zoals laatst toen een uit het verre oosten afkomstige familie op Hindoestaanse wijze onze locatie had gekozen. En ja, we zijn er voor bedrijven en particulieren. We hebben voor 2017 zelfs al twee boekingen van bruidsparen uit de USA, maar ook van een Grieks evenementenbureau dat een relatie-evenement voor een internationaal bedrijf in de cosmetica hier in de Arendshoeve wil gaan houden.”
 
Er komen saillante verhalen uit de mond van de welbespraakte ondernemer.
“We hadden laatst een aanvraag van een Fransman, die wilde beslist de tafels in stervorm hebben staan. Dat kan. Ach, bijna alles kan hier. Hij vroeg of hij zelf zijn wijnen voor het diner mee mocht nemen. Vinden we ook goed. En daar kwam hij aan met 200 Magnum Champagne. Voor 340 gasten. Maar ook voor een Aalsmeers klein of groot verjaarsfeestje hebben we mogelijkheden.”
 
Bewonderende opmerkingen zijn niet van de lucht als die zondagochtend de belangstellenden binnen lopen. Want waar vindt men 15.000 Amaryllis bloemen, duizenden Gerbera's en rozen, een vijver vol koikarpers en een schildpad, beschenen door romantische kaarsen en een verscheidenheid aan zowel bloeiende als groene planten?
 
Bruiloftsfeest
We spreken die ochtend met Valérie de Bruijn en Sjoerd Baars. Twee jonge mensen uit Mijdrecht, op zoek naar een geschikte locatie voor hun bruiloftsfeest dat op 1 september 2017 zal plaatsvinden.
Valérie: ”We hebben nog meer adressen van locaties op ons programma waar we vandaag gaan kijken. We waren al in Uithoorn, Mijdrecht en Nieuwer Ter Aa. En vanmiddag gaan we nog naar slot Haarzuilen. Maar zo'n bloemen- en plantenzee als hier, nee, dat zagen we nooit.”
 
Tekst: Leni Paul
 
Foto boven: vlnr Coen van Zijverden junior, Remco Caapaan en Jacob van Zijverden, foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin