Advies van PACA: ‘Blijf in beweging’

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan René Vreken, fysiotherapeut en directielid bij PACA.

René Vreken is een geboren en getogen Aalsmeerder. Hij wilde eigenlijk architect worden, maar toen hij op zijn zeventiende door een blessure met fysiotherapie in aanraking kwam, werd hij enthousiast. René begon in 1989 bij Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA) als waarnemer in de praktijk en is later in vaste dienst getreden. Sinds 2007 is hij lid van de driehoofdige directie. Het bedrijf bestaat inmiddels 40 jaar en is bij de meeste Aalsmeerders wel bekend als fysiotherapiepraktijk. Echter, er wordt meer gedaan dan alleen fysiotherapie.

“Ons werk is zeer afwisselend en je bent uiteraard altijd met mensen en hun welbevinden bezig. Fysiotherapie is een vak wat continue in beweging is en bij- en nascholing vraagt. In het vakgebied heb ik diverse studies en specialisaties gevolgd zoals: manueel therapie, sportfysiotherapie en arbeid gerelateerde fysiotherapie.”

De mens centraal
PACA wil een regionaal expertisecentrum zijn waar mensen met hun vragen over gezondheid terecht kunnen. Het heeft een breed aanbod van kwaliteitszorg op (para)medisch terrein. “Onze dienstverlening bestaat uit fysiotherapie voor algemene sportgerelateerde aandoeningen, arbeid en gezondheid voor ondernemers en personeel om gezond te kunnen werken en sport medisch advies d.m.v. consulten, sportkeuringen en sportbehandelingen/revalidatie.”

René geeft aan dat de patiënt centraal staat. Dit in combinatie met de kennis en ervaring van het adviescentrum zorgt ervoor dat de patiënt de beste zorg krijgt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De uitdaging zit hem in de innovatie. “Op dit moment hebben wij circa 60 medewerkers in dienst, waarvan er 37 in Aalsmeer werkzaam zijn. Dit zal niet zomaar gaan verdwijnen, maar ik verwacht wel dat e-Health binnen het beroep steeds meer zal toenemen.” Tijdens de Covid-pandemie is er noodgedwongen gebruikgemaakt van online video’s en videoconsulten, omdat de praktijk gesloten was. Gelukkig hebben de mensen dit volgens René als positief ervaren.

Lokale doelen steunen
“Wij zijn lid geworden van de BusinessClub, omdat ik als Aalsmeerder veel connecties heb en ik als ondernemer de lokale maatschappelijke doelen steun. Wij begeleiden al jaren FC Aalsmeer vanuit ons vakgebied en ik zie zelf nog vele mogelijkheden om door middel van onze expertise andere regionale ondernemers te ondersteunen bij hun bedrijf met vraagstukken op het gebied van gezondheid.” Volgens René is bewegen vanuit gezondheidsperspectief erg belangrijk; het heeft een positief effect op ons als mens. Dit geldt ook voor ondernemen. Daarom wilt René graag het volgende aan de lezer meegeven: “Blijf bewegen binnen het werkveld waarin je werkzaam bent. Dat is goed voor de gezondheid, maar ook voor je business.”

Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA)
Lakenblekerstraat 2, 1431 GG, Aalsmeer
T: 0297-230960
W: www.paca.nu
E: info@paca.nu

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin