Adomex International specialist in vers snijgroen

Sieto Hoogkamp (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Sieto Hoogkamp van Adomex International.

Sieto komt uit een klein dorp in Friesland. In verband met de nieuwe baan van zijn vader is hij op twaalfjarige leeftijd met het gezin naar Mijdrecht verhuisd. Na zijn studie begon hij bij Groupe LFE, een grote wijnimporteur. Na een aantal jaar werd hij Supply Chain Manager. De kennis die hij daar heeft opgedaan heeft hij mee kunnen nemen toen hij bij Adomex terecht kwam. “Toen ik bij Adomex begon waren er eigenlijk maar drie basisafdelingen binnen het bedrijf, namelijk Inkoop, Verkoop en Logistiek.”

Gekweekt en wild groen
Adomex importeert vers snijgroen van over de hele wereld. Dit betreft gekweekt en in het wild voorkomend groen. Snijgroen is groen blad dat wordt gebruikt in boeketten en andere toepassingen binnen de sierteelt. Adomex levert deze producten aan exporteurs, de groothandel, lijnrijders, bloemisten en klanten in het binnen- en buitenland. Inmiddels heeft Adomex 110 medewerkers en naast hoofdkantoor zes verkoopvestigingen.

Binnen twee uur geleverd
De handel komt gekoeld per boot of per vliegtuig naar Nederland toe. De taak van het hoofdkantoor is om de verkoopvestigingen tijdig te bevoorraden. “Het mooie van ons product en onze dienstverlening is dat klanten zelf geen voorraad hoeven aan te houden. Zij worden meerdere keren per dag vanuit een van de vestigingen binnen twee uur geleverd. Met behulp van ons nieuwe Warehouse Management System (WMS) kunnen we dat uitstekend realiseren. Mede hierdoor is de omzet van in de afgelopen tien jaar verdubbeld,” aldus Sieto die voorziet dat dit alleen maar verder zal groeien door IT te combineren met de traditionele handel. Daarom is Adomex tevens gaan inzetten op nieuwe projecten, zoals deco-materialen en gepreserveerd groen.

Springen om extra hulp
De uitdaging die hierbij komt kijken is dat er piek- en daluren zijn. Met name de maandagmorgen en vrijdagen zijn van dit soort piekmomenten, maar ook feestdagen zoals Valentijdsdag, Moederdag, Pasen, etcetera. “Hierbij staan wij vaak te springen om extra hulp in de logistiek. HBO’ers en IT-specialisten zijn nodig om het imago van ons bedrijf te verbeteren. Het is wel degelijk een aantrekkelijke sector met dynamisch werk. Om die reden zijn wij ook lid geworden van de BusinessClub.”

Adomex wil zichzelf in de komende jaren beter op de kaart zetten. Sieto geeft aan dat het platform werkeninaalsmeer hierbij enorm zou kunnen helpen. “HBO’ers die helpen de processen en het imago te verbeteren en extra arbeidskrachten die ons kunnen ondersteunen gedurende piekmomenten. Kom vooral langs voor een kop koffie als dit jouw interesse heeft gewekt!”

Adomex International (hoofdkantoor)
Randweg 119A, Uithoorn
W: www.adomex.nl
T: 0297-381180
E: office@adomex.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees vorig bericht

Gedichtendag krijgt thema ‘Natuur’

Lees volgend bericht

Nieuw jasje voor textielcontainer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *