‘Aalsmeer Lokaal’: stimulans voor ondernemers

Voor het platform worden promotiefilmpjes gemaakt met lokale ondernemers zoals hier Bob IJpelaar van de firma Van Vliet (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Dat het ZAAI-project van de gemeente een vruchtbare voedingsbodem biedt voor beginnende ondernemers, blijkt wel uit het nieuwe initiatief wat afkomstig is uit de meest recente lichting. Al brainstormend met elkaar, maar ook met Ondernemend Aalsmeer, coaches en wethouder economische zaken Robert van Rijn, ontstond het idee een digitaal platform te starten dat het plaatselijke bedrijfsleven een stimulans moet geven. Onder de naam ‘Aalsmeer Lokaal’ wordt de marktplaats voor vraag en aanbod door de ZAAI-lingen ontwikkeld en volgende maand gelanceerd.

Wethouder economische zaken Robert van Rijn (Foto archief AV)

Volgens wethouder Van Rijn is het een uitdagende tijd voor het Aalsmeerse bedrijfsleven. “Juist daarom is het belangrijk om elkaar – als ondernemers – te blijven steunen. Veel bedrijven gaan creatief om met die uitdagingen. Ook merken we hoezeer Aalsmeerse ondernemers elkaar het beste gunnen en er echt voor gaan om samen de lokale economie te stimuleren. Juist daarom willen we als gemeente onze hulp aanbieden daar waar het kan en het nodig is,” aldus Van Rijn die de daad bij het woord voegde en een subsidie beschikbaar stelde om het idee van het platform door de deelnemers van ZAAI uit te laten voeren.

Welkome aanvulling
Niet alleen bij het ZAAI-project, ook in gesprekken met Aalsmeerse ondernemers kwam volgens Van Rijn de wens naar voren voor dit lokale online platform. Een plek waar Aalsmeerse ondernemers elkaar kunnen vinden en lokaal zichtbaar zijn zou een welkome aanvulling zijn voor de lokale economie. Er wordt achter de schermen hard aan gewerkt om het vorm te geven. Op 20 november 2020, niet toevallig de Dag van de Ondernemer, wordt het platform gelanceerd onder de naam: ‘Aalsmeer Lokaal – waar ondernemers lokaal zakendoen’.

Daar wordt iedereen beter van
Aalsmeer Lokaal is een (gratis) online bedrijvengids en marktplaats waar iedere ondernemer uit Aalsmeer terecht kan voor zowel vraag als aanbod van werk. Hierop komen business, banen en events bij elkaar. Om een idee te geven wanneer en waarvoor het platform gebruikt kan worden: ondernemers samen zorgen voor (nog) meer business in Aalsmeer; ondernemers zijn lokaal zichtbaar met een gratis profiel en ondernemers kunnen gratis reageren op opdrachten bij andere ondernemers. Maar ook particulieren profiteren van het platform door snel en overzichtelijk een geschikte Aalsmeerse ondernemer te vinden. Daar wordt volgens de initiatiefnemers iedereen in Aalsmeer beter van.

Aanmelden
Ondernemers die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen rondom dit platform kunnen zich nu al aanmelden via de website van aalsmeerlokaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel