Ons Tweede Thuis zoekt de verbinding

(Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Charissa de Ruiter, regiomanager van Ons Tweede Thuis.

Door: Hans van der Linden. Iedereen heeft mogelijkheden, beperkingen, behoeften, een eigen achtergrond, rechten en plichten. Deze visie geldt voor iedereen bij Ons Tweede Thuis.

‘Jij en ik’ zeggen we bij Ons Tweede Thuis. Jij en ik, mensen met een beperking, hun ouders en familie en onze professionals en vrijwilligers. Maar ook jij en ik in de wijk, mensen met en zonder beperking en andere (zorg)organisaties of gemeenten. Samen werken we aan een goed leven voor kinderen en volwassenen met een beperking. We stimuleren en helpen mensen om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. En we helpen hen om de mogelijkheden van hun netwerk maximaal te benutten. (Bron: zorgvisie van Ons Tweede Thuis).

Charissa de Ruiter, regiomanager Amstelland is afgevaardigde van ons Tweede Thuis voor de Businessclub. Charissa is sinds 2020 regiomanager van Amstelland, waaronder ook Aalsmeer valt. Zij woont in Santpoort en heeft psychologie gestudeerd en is haar carrière binnen de verslavingszorg/ vrouwenopvang bij de Regenbooggroep in Amsterdam begonnen. Ze geeft aan, dat ze energie krijgt van werk met een ‘maatschappelijke betekenis’ en is na de Regenbooggroep gaan werken als Manager bij de RIBW- Hartenkamp groep voor verstandelijk gehandicapten. Inmiddels is Charissa dus werkzaam bij Ons Tweede Thuis en geeft primair leiding aan de 20 locatiemanagers van de verschillende onderdelen van Ons Tweede Thuis in Amstelland.

Kernwaarden
Ons Tweede Thuis is een professionele en gespecialiseerde regionale instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische stoornis of een niet aangeboren afwijking. Begeleiding en hulp wordt geboden in de vormen: verblijf (wonen), dag en vrije tijdbesteding, behandeling en ambulante begeleiding, zoals bij gezinnen thuis.

De kernwaarden zijn: Zelfbewust, krachtig, lef, kwetsbaar en verbindend. Zij geven richting aan de dagelijkse ondersteuning van mensen met een beperking, het beleid van de organisatie en aan de ontwikkeling van medewerkers. De kernwaarden maken zichtbaar hoe de overtuigingen van Ons Tweede Thuis zijn en hoe ze binnen de organisatie in praktijk worden gebracht. Lees hier meer over de kernwaarden.

Samenwerken
Samenwerken is de kern van het strategische beleid van Ons Tweede Thuis. De blik is naar buiten gericht, omdat Ons Tweede Thuis ervan overtuigd is dat ze samen mensen met een beperking het beste kunnen ondersteunen voor een goed leven. Iedereen die een rol speelt in hun leven doet daaraan mee en draagt daaraan bij, aldus Charissa die refereert aan de uitgangspunten van het strategische beleid. De kern van het strategisch beleid is een goed leven. Dat willen we voor alle mensen die bij ons wonen, werken en dagbesteding hebben. Ieder mens is uniek. Dus wat een goed leven is, verschilt per persoon. Ons Tweede Thuis helpt hierbij. Inmiddels levert Ons Tweede Thuis jaarlijks hulp aan ruim 2600 cliënten op jaarbasis met de ongeveer 1000 cliënten met verblijf.

Verbonden met de doelgroep
Charissa geeft aan uitermate trots te zijn op de organisatie waar ze nog maar kort werkt. Zij voelt zich erg verbonden met de doelgroep en het consequent werken aan een plek voor de cliënten van Ons Tweede Thuis in de maatschappij is haar op het lijf geschreven. Een mooi voorbeeld hiervan is de JIJ & IK winkel op de Ophelialaan in Aalsmeer. Daarnaast is Charissa heel trots op de medewerkers van Ons Tweede Thuis, hun betrokkenheid en bevlogenheid en hoe de cliënten participatie (stem cliënten en hun ouders) is geregeld. Uiteraard hebben wij dilemma’s geeft Charissa toe. Zo is het lastig om, hoe graag we ook zouden willen alles wat cliënten en of hun ouders zouden willen te kunnen waarmaken en hebben we net als veel sectoren te maken met een heel lastige arbeidsmarkt. Tenslotte is een dilemma en tevens de beweegreden om voor Ons Tweede Thuis aan te sluiten bij de Businessclub ‘Meer herkenbaarheid van onze cliënten’ ook naar ondernemers. Hoe mooi zou het niet zijn, als door ons lidmaatschap cliënten van ons bij lokale bedrijven onder begeleiding zouden kunnen werken, of dat de bedrijven producten of diensten zouden kunnen afnemen die door Ons Tweede Thuis worden verzorgd.

De boodschap van Charissa is dan ook: ‘Wees nieuwsgierig naar elkaar’.

Ons Tweede Thuis
Gloxiniastraat 29
1431 VG, Aalsmeer
W: www.onstweedethuis.nl
T: 0297-353800
E: info@onstweedethuis.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin