Funmania: familie entertainment voor jong en oud

Wim Teunissen (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Wim Teunissen, directeur-eigenaar van Funmania, het indoor klim- en funpark aan de Beethovenlaan.

Door: Hans van der Linden. Funmania is het is het eerste funpark in Nederland in deze opzet; voor alle leeftijden, gezellig, avontuurlijk en ook nog eens betaalbaar. Funmania heeft een aanbod van activiteiten die voor plezier en avontuur zorgen voor jong en oud. Gezinnen, studenten, groepen, kinderen, bedrijven en scholen kunnen allemaal terecht bij Funmania.

Wim Teunissen is geboren en getogen in het oosten van het land waar hij nog steeds woonachtig is. “Ik heb sport en gezondheid management gestudeerd (CIOS-SGM). Na mijn studie in 2009, midden in de financiële crisis heb ik een plan ontwikkeld voor een 2.0 indoorspeeltuinconcept in een lege sporthal bij mij in de woonomgeving. Het concept werd zo goed ontvangen dat de gemeente destijds 1 miljoen euro investeerde om het van de grond te krijgen.”

Geboren
Na oplevering heeft Teunissen het centrum vier jaar geëxploiteerd als winstgevend model. Toen hij een aantal jaren geleden via zijn netwerk investeerders uit Noord-Holland ontmoette, sloegen ze de handen ineen om een verlengstuk van dit concept elders neer te zetten. Zo is het plan voor Funmania Aalsmeer aan de Beethovenlaan 114 in Aalsmeer geboren.

Funmania heeft een oppervlakte van 1800 vierkante meter zowel indoor als outdoor in het pand op die locatie waar tot voor kort alleen Racketsport en Fitness Aalsmeer waren gehuisvest. De oppervlakte van Funmania is deels ten koste gegaan van de tennishal. Echter om toch in de tennisbehoefte te blijven voorzien is de weggevallen ruimte op het naastgelegen buitenterrein weer neergezet middels een opblaasbare hal. Op deze manier kon tennis naast het leisure concept blijven bestaan.

Gekleurde uitdagingen
Wat maakt Funmania Aalsmeer uniek? “Funmania is ten eerste voor alle leeftijden en is een tijdloos en toekomstbestendig concept in de leisure-sector. Naast de activiteiten binnen het Funpark biedt Funmania Aalsmeer arrangementen aan in combinatie met een heerlijk diner. Voor een leuke prijs kan je gebruik maken van ons unieke ‘Funbites’ concept. Funmania Aalsmeer heeft een aanbod van activiteiten voor jong en oud. Aan de hand van leeftijd en lengte hebben wij onze activiteiten ingedeeld op niveau van uitdaging. De uitdagingen zijn te herkennen aan de kleuren groen, blauw, rood en zwart, waarbij groen het minst uitdagend is en zwart het meest uitdagend. Iedereen ontvangt, direct bij de entree, een bandje met de kleur die voor hem of haar van toepassing is.”

Kernwoorden bij Funmania zijn volgens Wim: kwaliteit, uitdaging, plezier en onderscheidend vermogen. “Het mooie van ons concept is dat er bijvoorbeeld binnen een gezin niet gekozen hoeft te worden tussen de verschillende leeftijd categorieën. Funmania is gewoon voor alle leeftijden leuk.”

Teambuildingdag
Funmania is daarnaast uitermate geschikt voor bedrijven, zoals bijvoorbeeld de leden van de BusinessClub. Zo kunnen we onder begeleiding van ervaren trainers een geheel verzorgde teambuildingdag in elkaar draaien. We beschikken daarnaast over mooie vergaderruimtes die we in combinatie met bijvoorbeeld een lunch, drankje of andere wensen, op maat kunnen optuigen.”

Waarom is Funmania lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer? “Wij zijn lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer, ten eerste omdat wij naarstig op zoek waren naar medewerkers en daarvoor het maatschappelijke initiatief van de BusinessClub met werkeninaalsmeer.nl hebben benaderd. Ten tweede kunnen wij veel betekenen voor de Aalsmeerse ondernemers in de vorm van teamuitjes, maar ook personeelsuitjes, buurtfeesten en familiebedrijfsactiviteiten.”

Funmania
Beethovenlaan 114 1431 WZ, Aalsmeer
W: www.funmania-aalsmeer.nl
T: 0297- 310 200
E: info@funmania-aalsmeer.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin