Unieke spellen in Fort en rondom Westeinder

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Wilco Hoogeveen, oprichter en bedenker van diverse escaperooms die onder de naam Turf Aalsmeer steeds meer bekendheid krijgen.

Door: Hans van der Linden. Escape Games & belevingen in unieke thema’s op diverse locaties. Turf Aalsmeer biedt diverse belevingen aan, binnen of buiten, voor jong en oud en voor grote en kleine groepen. De belevingen van Turf Aalsmeer bieden voor ieder wat wils, zowel voor particulieren als bedrijven. Wie neemt binnen het team de taak op zich als natuurlijk leider? Puzzel, werk samen, zoek de uitgang of ga de competitie aan met een ander team.

Wilco Hoogeveen is een geboren en getogen Aalsmeerder en afgestudeerd als industrieel ontwerper. Na diverse banen te hebben gehad bij onder meer Shell en PostNL in marketing en IT-functies, heeft hij in 2017 het besluit genomen om voor zichzelf te beginnen. “Deze droom had ik al jaren. Uiteraard was het spannend als om als 26-jarige met een vaste baan deze sprong te wagen.”

Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en maakte een businessplan. Wilco weet niet meer hoe hij destijds op het idee van escaperooms is gekomen, maar wel dat hij een leuk en interessant gesprek heeft gehad met een ondernemer die actief was in deze branche.

Om zijn droom waar te maken, ging Wilco op zoek naar een geschikte locatie. Die leek hij gevonden te hebben in het centrum van Aalsmeer bij de studio’s. Deze ruimte bleek echter niet geschikt te zijn. “Uiteindelijk ben ik terechtgekomen op de Oosteinderweg op een bedrijventerrein met diverse startups, een jachthaven en horecagelegenheid. Dit was voor mij eigenlijk een bekende locatie, omdat ik hier als kind vroeger speelde met de zoon van de toenmalige eigenaar Dick Jongkind.”

Unieke concepten en thema’s
Op diverse locaties in Aalsmeer heeft Wilco unieke spellen bedacht en gebouwd, zoals een combinatie van een escaperoom en lasergamen. “Ik bied zogenaamde ‘real life games’ en partijtjes voor kinderen aan. Door samen te werken kunnen er spellen worden gewonnen en mysteries worden opgelost. Het mooie is dat je met familie, een groep vrienden of met collega’s aan de slag gaat. Dus naast vermaak zijn onze activiteiten ook prima geschikt om binnen bedrijven teamrollen te ontdekken.”

Het is te merken dat Wilco trots is op zijn zelfbedachte de belevingen met unieke thema’s. Tevens heeft hij sinds kort een nieuwe aanwinst: Een 90 minuten durende activiteit voor maximaal tien personen op het water van de Westeinderplassen. Zo ga je op zoek naar sporen van de bende van ‘De Swarte Westenders’ die 500 jaar geleden dit gebied teisterden.

Gebruikmaken van het lokale netwerk
Om de belevingen goed te ondersteunen, is het voor Wilco een uitdaging om personeel te vinden voor de meerdere locaties. Met het lidmaatschap bij Businessclub FC Aalsmeer hoopt hij dat het maatschappelijke initiatief Werken In Aalsmeer een rol kan spelen. “Ik wil blijven groeien met zowel eigen activiteiten als het opzetten van concepten voor andere ondernemers. Het netwerk van de Businessclub kan hier zeker bij helpen. Niet alleen voor groei, maar ook om leuke, volledig verzorgde teamuitjes aan te bieden. En dat allemaal in de buurt van Aalsmeer.”

Turf Aalsmeer
Oosteinderweg 287 F02
1432 AW, Aalsmeer
T: 06-12688037
W: www.turfaalsmeer.nl
E: info@turfaalsmeer.nl

(Foto’s Turf Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin