Zinderende spanning bij uitgestelde finales

(Bevat filmpje) Het schoolvoetbaltoernooi 2015 zit er weer op. Door de weersverwachtingen van 5 juni werden de finalewestrijden een week uitgesteld en konden de finalisten afgelopen vrijdagavond weer naar het park van FC Aalsmeer om tegen elkaar te strijden om die fel begeerde bekers.

En een strijd werd het, want het ging er hier en daar zeer fanatiek aan toe. Aangemoedigd door hun ouders, vriendjes, vriendinnetjes en leerkrachten gingen de kinderen tot het uiterste om te winnen. De jongens van groep acht moesten het zelfs uitvechten met penalty schieten.

Dringen voor wedstrijdtafel
Na de kwartfinales bleef het even spannend wie er door gingen naar de halve finales. Het was dan ook dringen bij het wedstrijdbord waar alle uitslagen bekendgemaakt waren. Fanatieke ouders hielden de standen goed in de gaten en waren dan ook verbaasd dat de wedstrijdleiding een klein foutje maakte. Maar dat werd snel hersteld en er viel verder geen onvertogen woord. Iedereen was tevreden over de gigantische organisatieklus die alle vrijwilligers weer met elkaar hebben geklaard.

Wethouder Jop Kluis had de eer om de prijswinnaars te belonen met een beker. Het enthousiasme van de kinderen oversteeg bijna zijn toespraak en het was dringen voor de wedstrijdtafel. Iedereen wilde graag de beker in handen krijgen en omhoog houden als bewijs van de winst.

Prijzen goed verdeeld
Bij de categorie jongens groep 5-6 ging de finale tussen de Oosteinder en de Wegwijzer en de jongens uit Oost gingen er met de eerste prijs vandoor. Bij de meisjes in die categorie versloeg de Samen Een in een spannende finale de meiden van de Oosteinder.

De bekers werden mooi verdeeld over de scholen, want bij de oudste jongens won de Zuidooster van de Antoniusschool en mochten de Antoniusmeiden de beker mee naar school nemen toen ze in de finale de Zuidooster versloegen. 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de website van FC Aalsmeer.

(Foto's en film Ilse Zethof en Debora Dijkstra)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel