Wereldtoppers kwamen tot grote hoogte

Aalsmeer werd afgelopen weekend overspoeld met sporters uit vele landen. Ze kwamen uit Canada, Verenigde Staten, Kazachstan, Uzbekistan, Azerbeidjaan, Zweden, Duitsland, Groot Brittannië, Tsjechië, Polen, Frankrijk, Griekenland, Estland, Zwitserland, België en Argentinië. Uit alle windstreken daalden ze neer om in de Bloemhof hun kunsten te vertonen op de trampoline.
 
Er deden zo’n 300 springers in zes verschillende disciplines mee aan het trampolinefestijn. Waar sommige springers de halve wereld over vlogen om aan het toernooi mee te doen, hoefden de vijf deelnemers van het plaatselijke Omnia 2000 minder ver van huis.
 
Geen rol
In het klassement speelden de Aalsmeerders geen rol van betekenis. Denise Sprangers haalde van de Aalsmeerse kandidaten de hoogste positie. Zij sprong naar een 44e plaats in de klasse 1 meisjes. Daarin kwamen ook Dian van Wieringen (53e), Amber Rademaker (62e) en Marcella Adjape (74e) uit. De hoogste eer ging naar de Amerikaanse McKeely Underwoord die haar land- en clubgenote Natalie Jenkins nipt voorbleef.
 
Succes
Max Bijenveld was de enige Omnia-deelnemer in de klasse 2 heren. Hij werd 20e in een veld van 25 deelnemers. Orlando Gotschin uit Zoetermeer, twee edities terug nog winnaar van het toernooi, versprong zich in de voorrondes waarmee hij een goede eindnotering kon vergeten. Toch was er een Nederlands succes. Bo Bet uit Alkmaar sprong naar een knappe tweede plaats.
 
Demonstratief
In de klasse 1 heren was het de Kazachstaanse springer Pirmammad Aliyev die de titel voor zich opeiste. Vóór de Duitser Matthias Pfeiderer en de Brit Kayvon Arasteh. Bij de ‘medalparade’ deed zich een opmerkelijk incident voor. Onder het spelen van het volkslied verliet de Kazachstaan demonstratief het erepodium. De organisatie bleek per abuis de oude versie van het volkslied te hebben klaargezet. Sinds 2003 heeft Kazachstan een nieuw volkslied. De excuses van de organisatie werden door de delegatie geaccepteerd.
 
Ambulance
Het toernooi is volgens de organisatie prima verlopen. Vervelend was dat een meisje uit Ermelo een arm brak in de ochtendsessie en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Een springster uit Alkmaar verrekte een enkelband waardoor ze de strijd moest staken. “Het is voor het eerst in lange tijd dat we met dergelijke blessures te maken hebben. Dat is pech voor de deelnemers,” aldus Ron de Ruiter, voorzitter van de organisatie.
 
De 21e editie van de Flowercup zit er nog niet op of de 22e editie wordt alweer aangekondigd. Op 18 maart 2017 staat het evenement opnieuw op de agenda.
 
Foto’s Jaap Maars. Zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel