Wederom zinderend slot, nu wel prettig einde voor Green Park

Tom Bottinga schreeuwt het uit na het maken van de winnende treffer en het direct daarna klinkende eindsignaal

Door: Klaas Leegwater. Met gebalde vuisten naar de camera van een fotograaf vierde Wai Wong de benauwde 23-22 winst op Bevo. De oud-speler van Green Park Aalsmeer en sinds vorig seizoen assistent-trainer, stond zaterdagavond door afwezigheid van hoofdcoach Bert Bouwer (lichte griep) als eindverantwoordelijke langs de lijn bij de niet hoogstaande maar wel met veel spanning doorspekte handbalwedstrijd. Evenals vorige week was het slot van het tweede duel in de HandbalNL League meeslepend en zinderend.

Zeven dagen geleden tegen Lions nog half de schlemiel door twintig seconden voor tijd de fout in te gaan en zo de winst voor de Aalsmeerders verspeelde was Tim Bottinga ditmaal de gevierde man. Drie seconden voor het eindsignaal gooide de geblokte opbouwer met een snoeiharde streep de beslissende treffer achter de uitblinkende doelman Bram van Grunsven. Nu niet met de koppies naar beneden, maar met een kleine explosie van plezier verwelkomden de zwarthemden de tweepunter.

Matchwinner Tim Bottinga in actie

Zwaar bestraft
Nog geen twee minuten eerder leek hetzelfde doemscenario van een week terug zich in De Bloemhof te gaan voltrekken voor Green Park. Een wedstrijd die een uur lang zeer gelijkopgaand was, nooit was het verschil meer dan twee goals, leek in de slotminuut door de Aalsmeerders beslist te worden toen Donny Vink de thuisploeg op 22-21 bracht, gemaakt in de rebound na een spetter op het houtwerk van Bottinga. Op het moment dat de klok 59.45 uur aangaf zag het scheidsrechterskoppel Stobbe/Klompers bij een doelpoging van Bevo-speler Niek Jordens een verdedigende fout van Bottinga, een lichte overtreding die later bij het terugzien van de beelden pas na tien keer terugspoelen en met een heel secure blik waar te nemen was. Zo werden de Aalsmeerders wederom tijdens de laatste seconden op een belangrijk moment tamelijk zwaar bestraft met een strafworp tegen.

Op de valreep
Doelman René de Knegt, evenals vorige week deze avond in uitstekende vorm, moest vanaf zeven meter zijn meerdere erkennen in Sybren Stijweg die met een risicovolle lob erg koelbloedig scoorde. Direct na de gelijkmaker lastte Wong een time-out in.  Met het bord in de hand werd de laatste Aalsmeerse aanval uitgetekend die in tien seconden moest leiden tot de beslissende score. Aanvoerder Samir Benghanem, weer goed op dreef in de Bloemhof, maakte zich op de cirkel extra breed en creëerde door middel van wat duw-en trekwerk slim een opening voor Bottinga die boven iedereen uittorende en met een geweldige uithaal zijn ploeg op de valreep de winst bezorgde. De Aalsmeerders, binnen de lijnen en aanhang op de tribune, uit hun dak.

Volgende week is Green Park vrij, op zaterdag 26 september uitwedstrijd bij Hurry Up in Zwartemeer (Drenthe). 

Uitslagen HandbalNL League 12/9 :
Green Park-Bevo 23-22
Lions-Hurry Up 33-27

Stand:
Lions 2-3
Green Park 2-3
Hurry Up 2-2
Bevo 1-0
Volendam 1-0

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel