VZOD wint eerste veldslag

Na een goed zaalseizoen waarbij VZOD/FIQAS in de middenmoot eindigde, stond zaterdag de eerste veldwedstrijd op het programma. Een wedstrijd tegen KIOS uit Nieuw-Vennep, een derby. VZOD heeft in de zaal, mede door blessures een wisselvallig seizoen gekend. Het vertrouwen voor een mooi veldseizoen is er. Helemaal na de gewonnen wedstrijd van zaterdag tegen streekgenoot KIOS.

VZOD begon erg voortvarend, binnen een mum van tijd stond er een 3-0 stand op het scorebord, via doelpunten van onder andere Alyssa te Riele en Martijn Vervark. Na vijfentwintig minuten spelen was de stand 6-4. Beide ploegen moesten wennen aan de omstandigheden op het veld, waarbij de aanwezige wind een belangrijke rol speelde. Scoren was daardoor niet gemakkelijk. VZOD ging wel met een voorsprong van 7-6 rusten.

Geluk
Trainer coach Frits Visser gaf zijn ploeg in de rust de juiste aanwijzingen want snel was de marge weer twee. Na een benutte strafworp van Martijn Vervark was er een stand van 11-8 bereikt. VZOD had in deze periode ook wel het nodige geluk. KIOS miste veel opgelegde kansen. Het team uit Nieuw-Vennep maakte tegen het einde zelfs de aansluitingstreffer maar het was Martijn Vervark die via een afstandsschot, (zijn zevende treffer deze wedstrijd) een eind maakte aan alle onzekerheid: eindstand 15-13.

Door deze overwinning klimt VZOD naar plaats vijf. Aanstaande zaterdag is Atlantis uit Mijdrecht de tegenstander.