VZOD/FIQAS trekt aan kortste eind

VZOD/FIQAS heeft de goede vorm nog niet gevonden. Zowel afgelopen zaterdag als vorige week verloren de Kudelstaartse korfballers hun wedstrijd in de tweede klasse.

Zaterdag 3 december stond een reis naar Almere op het programma, waar de formatie van Cor Loef het tegen EKVA moest opnemen. Op de ranglijst was nog niet te zien dat EKVA verder was dan VZOD, beide ploegen hadden twee punten. Toch was duidelijk te zien dat de Kudelstaarters niets in te brengen hadden tegen de zuivere schoten van het Almeerse kamp. In rap tempo liepen de Almeerders weg naar 7-1.

Via doelpunten van onder andere Paul te Riele, spelend op de plek van de geblesseerde Eric Spaargaren, werd het 10-4 met rust. Na de rust hetzelfde beeld. De tegendoelpunten werden te makkelijk gegund door VZOD/FIQAS en zo kon EKVA de partij, die nooit een echte wedstrijd werd, gemakkelijk uitspelen. De jonge Jeffrey Kunst mocht nog wat minuten meespelen en bracht gevaarlijke acties. Uiteindelijk werd het 25-10 voor EKVA.

Oud-coach pakt punten
Een week eerder speelde VZOD/FIQAS in een goed gevulde Proosdijhal tegen Fiducia uit Vleuten. Coach van Fiducia is Frits Visser, de ex-coach van de Kudelstaarters die na vijf jaar een nieuwe uitdaging heeft gevonden. In een zeer attractieve eerste helft, waar het publiek van genoot, lieten beide ploegen zien dat zij goed kunnen korfballen. VZOD stond in de rust voor met 9-8.

Helaas voor korfbalminnend Kudelstaart, kwam VZOD minder scherp uit de kleedkamer en kon Fiducia profiteren. VZOD liep achter de feiten aan en kon niet meer aanhaken bij de bezoekers die uitliepen naar een 25-17 winst. De punten gingen mee naar de provincie Utrecht.

VZOD Coach Cor Loef gaf aan te hebben genoten van de eerste helft maar het zonde te vinden dat zijn team het de tweede helft niet kon volhouden.

Aanstaande zaterdag cruciaal
VZOD bekleedt momenteel de zesde plek. Aanstaande zaterdag zal om 15:15 uur in de Proosdijhal te Kudelstaart de belangrijke wedstrijd tegen het Amsterdamse Triaz worden gespeeld. Triaz, zelf op de laatste plek met nog nul punten, zal er alles aan doen om daar verandering in te brengen.

Zie de gallery voor de foto's die Jaap Maars maakte van de partij tegen Fiducia onder de advertentie.