VZOD/FIQAS pakt winst in zinderende slotfase

Zaterdag ontvingen de korfballers van VZOD/FIQAS tegenstander Triaz in de Proosdijhal. Beide ploegen staan laag geklasseerd in de Tweede Klasse. Twee winstpunten zouden zowel VZOD als Triaz goed uitkomen. De winst was, zei het moeizaam, voor VZOD dat één treffer meer wist te maken: 18-17.

Vanuit het recente verleden is een wedstrijd tegen Triaz een beladen duel. Met daarbij nu nog de druk dat eigenlijk alleen een overwinning telde. VZOD wist dus wat het te doen stond. Al moest dit gebeuren zonder de geblesseerde Eric Spaargaren. Voor hem speelde de weer net van een blessure herstelde Martijn Vervark.

Het team van trainer/coach Cor Loef stond na een kwartier op een riante 5-0 voorsprong. Opmerkelijk was het dat de thuisploeg vervolgens de controle kwijt raakte en de tegenstander terug liet komen tot 5-5. Uiteindelijk gingen de teams met 7-7 de rust in. Tijdens die rust had Loef de gelegenheid om zijn team weer vol passie op het juiste spoor te zetten.

Zinderende strijd
Na rust ontspon zich een duel op het scherpst van de snede waarin de kansen regelmatig keerden en de ploegen niet voor elkaar onder deden. Toen Jessica Zijerveld driemaal op rij scoorde leek VZOD in veilige haven te zijn: 15-13. Triaz zuchtte en steunde onder de geleverde inspanningen maar brak nog net niet. Ook zij wisten driemaal te scoren en liepen zelfs uit naar 15-17.

Onder aanvoering van de luid toeterende en trommelende jeugd op de tribune rechtte VZOD nog éénmaal haar rug. Op vijf minuten van het einde zette Chiel van Leeuwen de inhaalrace in: 16-17. En vervolgens was het de geslepen vos Vervark die vanachter de paal een 'fade-away' uit de hoge hoed toverde: 17-17. Met nog luttele minuten te spelen was de spanning op de tribune voelbaar. De veerkracht van de Kudelstaarters werd beloond toen de sterk spelende de Boer-Westerhof, na een flitsende rebound van Maat, de winnende uitwijkbal scoorde: 18-17.

Chaotisch
Trainer/coach Loef na afloop: “Na een zeer snelle en goede start raakten we de weg totaal kwijt en was het zeer moeilijk terug te komen in ons eigen spel. Doordat we hiervan afweken werd het chaotisch. Dit kunnen we onszelf verwijten”.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen koploper Futura om 16.45 uur in Den Haag.