Voetballers gaan richting finale

(Bevat film) De week is doormidden. Gistermiddag werd het toernooi voor de groepen 4 gespeeld, in de avond was het voor de tweede keer de beurt aan de jongens van de groepen 5/6 en meisjes van 7/8. Dat was een spannend avondje want nu werd duidelijk welke teams vrijdag de finale gaan spelen.

Het weer was de spelers gunstig gezind. De storm en regenbuien van dinsdag waren overgewaaid, nu kon er gevoetbald worden onder zonnige omstandigheden. Voor veel van de jonge kinderen was het duidelijk dat het de eerste kennismaking met het spel was. De enige opdracht die ze blijkbaar hadden onthouden was: 'Schop de bal naar het doel van de tegenstander, het liefst erin.' Dat er rustig doorgevoetbald werd terwijl de bal over de zijlijn was geweest of nadat de scheidsrechter voor hands had gefloten, maakte niet uit. Of dat een keeper de bal rustig in haar eigen doel neerlegde om vandaaruit een doeltrap te nemen… 

Scheidsrechters toonden over het algemeen veel coulance met de beginners. Dat zal vrijdagmiddag ook nodig zijn als voor het eerst de groepen 3 hun toernooitje spelen.

Ook vanavond belooft het weer spannend te worden. Dan wordt gespeeld om de laatste finaleplaatsen. Verstandig is het overigens om op de fiets naar de Dreef te komen. Er is bij lange na niet genoeg parkeerruimte voor alle auto's.

Klik hier voor de uitslagen en het wedstrijdprogramma.

De fotogallery is te vinden onder de advertentie. (Foto's Arjen Vos en Ilse Zethof, film Debora Dijkstra en Ilse Zethof)

[Advertentie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin