Verdiende zege handballers op Sasja

Zaterdag behaalden de Aalsmeerse tophandballers een degelijke overwinning met 35-31 op KV Sasja uit Antwerpen. Na twee speelrondes in de BeNe League gaat Lions, dat vorige week FIQAS Aalsmeer en zaterdag Calant Tongeren overklaste, alleen aan kop. Zes ploegen volgen met 2 punten, waaronder FIQAS. (Laatste nieuws: gisteravond wist Bevo uit verrassend gelijk te maken tegen Lions, 19-19.)

Het was zaterdag meteen duidelijk wie de beste handballers in de Bloemhof waren. Aalsmeer opende de score en liet Sasja nog terugkomen tot 2-2, maar daarna zette het de toon. Wai Wong, Tim Bottinga en Samir Benghanem, aan de cirkel, konden makkelijk tot score komen. Via 7-4, 10-5 en 15-10 kwam de rust bij een stand van 17-13.

Heft in handen
In het tweede bedrijf kwam Sasja twee punten dichterbij, voor de Aalsmeerders weer het heft in handen namen, via Robin Boomhouwer, Remco van Dam en Benghanem. Via 20-15 werd het 29-21 en was het duel zo goed als voorbij. Trainer-coach René Romeijn zette nog enkele bankspelers in om ze sfeer te laten proeven in de Belgisch-Nederlandse topcompetitie. Daardoor liep de marge iets terug, maar de zege was al binnen. Eindstand 35-31. Topscorers Boomhouwer en Van Dam, ieder 7.

Het volgende duel is tegen Volendam, uit op donderdag 1 oktober. Twee dagen later, zaterdag 3 oktober, ontvangt FIQAS Tongeren in eigen huis.

Bron: Marjon Labordus

Foto's Aalsmeer-Sasja afgelopen zaterdag in de Bloemhof, met aan de bal van boven naar beneden Robin Boomhouwer, Samir Benghanem, Tim Bottinga, Remco van Dam en Wai Wong. (foto's Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel