Triatleten in wachtkamer voor EK

Het viertal dat zich plaatste voor het EK met vlnr: Kim Groeneveld, Maaike Vooren, Ian Pennekamp en Davy Heijsteeg (Foto Oceanus)

Door: redactie. Oceanus Triathlon Team Aalsmeer heeft vanmorgen een poging ondernomen voor kwalificatie EK Mixed Team Relay voor verenigingsteams. Of het team zich geplaatst heeft blijft nog even spannend.

Vanwege de huidige protocollen moesten de teams zelf hun kwalificatie organiseren. De estafettekwalificatie, in het bijzijn van NTB Official Jan Scholten, bestond uit 4 x 300 meter zwemmen in het binnenbad en binnen 90 minuten 4 x 1600 meter lopen op een atletiekbaan.

Voor het eerst dit jaar stonden de vier eredivisie atleten gezamenlijk aan de start. Kim Groeneveld, Davy Heijsteeg, Maaike Vooren en Ian Pennekamp kwamen uit namens de opleidingsvereniging wat een behoorlijke inspanning vergde vanwege de tropische temperaturen. De begeleiding was van teamcoaches Ronald Stolk, John Heysteeg en Hans Groeneveld. De beste twee Nederlandse seniorenteams worden door de NTB aangewezen voor deelname aan het EK in Portugal. Komende week wordt de landelijke uitslag bekend gemaakt en zal blijken of de atleten zich daadwerkelijk mogen klaarstomen voor dit internationale evenement dat in oktober plaats zal vinden.

Ook interesse in triathlon? Via de website komzwemmenbijoceanus.nl kun je je aanmelden je voor twee gratis proeflessen.

Lees vorig bericht

Rondje ‘Waterfront’ op hoogzomerse dag

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Jazz uitbraak’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *