Talentvolle keepers verhuizen van FC Aalsmeer naar Ajax

Do Uithol en Kyra Celie straks onder de lat bij Ajax

Door: Arjen Vos. Dat vrouwenvoetbal de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt is een feit. Dat FC Aalsmeer daar iets van gemerkt heeft eveneens. Het meidenvoetbal leeft bij de vereniging aan de Beethovenlaan. Vol trots zwaaide de club zaterdag twee talentvolle keepers uit die hun geluk vanaf komend seizoen bij Ajax mogen beproeven.

Kyra Celie en Do Uithol staan hun mannetje onder de lat. Kyra bij de ‘Jongens onder 15-1’, Do bij de ‘Jongens onder 14-1’. Beide meiden zijn geruime tijd bij Ajax in beeld en verdelen zelfs al enkele jaren hun keeperskunsten tussen Ajax en FC Aalsmeer. Kyra keepte zowel bij Ajax als bij FC Aalsmeer en Do maakte vijf jaar lang deel uit van het talententraject van Ajax. Dat ze nu beiden een contract aangeboden hebben gekregen bij de Amsterdamse club is voor hen de kers op de taart. Na de zomerstop wordt het voor allebei vrijwel dagelijks een rit naar De Toekomst om te trainen en wedstrijden te spelen.

De meiden kregen een ingelijst shirt als aandenken

Het historische moment werd door de club aangegrepen om de meiden in het zonnetje te zetten en vooral niet met lege handen te laten vertrekken. Allebei kregen ze een ingelijst wedstrijdshirt van FC Aalsmeer en voorzitter Martijn van der Neut liet de meiden beloven dat wanneer ze daar het eerste elftal halen, ze een gesigneerd Ajax-shirt teruggeven aan de club waar het voor hen allemaal begon.

(Foto’s: Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin