Stalen zenuwen Bottinga bezorgen Green Park winst

Vreugde na de winnende treffer in de slotseconde

Door: Klaas Leegwater. Niet voor het eerst en zeker ook niet voor het laatst zorgden Kras Volendam en Green Park gisteren voor een zinderende handbalavond. Na een uur passie en strijd waarbij beide ploegen elkaar nauwelijks ruimte gaven werd het opwindende duel in de allerlaatste seconde in het voordeel van de Aalsmeerders beslist door een benutte strafworp van uitblinker Tim Bottinga. Met de 28-27 winst in het palingdorp pakt de formatie van Bert Bouwer na vier wedstrijden weer de leiding in de HandbalNL League.

Schijnbaar opvallend cool bleef Bottinga op het moment dat hij in de slotseconde mocht gaan uithalen voor de beslissende strafworp. De topschutter van Green Park liet zich niet van de wijs brengen door het getreuzel van beide arbiters of de afleidingstactieken van de ervaren doelman Dennis Schellenkens. Al stuiterend met de bal (50x) bouwde Bottinga geconcentreerd een eigen wereldje om zich heen om zodra iedereen er eindelijk klaar voor was met stalen zenuwen het leer snoeihard langs de oren van de goalie te kogelen

Doelpoging van Max de Maat

Geblesseerde steunpilaar
Het was een passend slot van een enerverende wedstrijd waarin Green Park een licht overwicht had. Dat was best knap van de ploeg van Bouwer gezien het kaliber van de tegenstander en het ontbreken van geblesseerde steunpilaar Samir Benghanem (op de tribune), zijn vervanger op de cirkel was Max de Maat. Tevens waren Don Hartog,  Pepijn Michelsen en Tobias Marx niet speelklaar. De jeugdigen Tom de Bruin, Armando Besseling en Thomas Houtepen namen hun plaats in de selectie in.

Rode kaart
Green Park kwam in sporthal Opperdam sterk uit de startblokken, mede door uitstekend keeperswerk van Marco Verbeij bouwden de bezoekers snel aan een verschil van drie goals, waarna Volendam richting de rust terug in het spoor kwam. De thuisclub, met oudspeler van Green Park Erik Blaauw als topscorer van de avond (acht goals), pakte in de laatste minuut van de eerste helft voor de eerste keer in de wedstrijd een voorsprong, ruststand was evenwel 16-16. Tussendoor kreeg Aalsmeerder Rob Jansen de rode kaart na een overtreding in de cirkel, een flinke duw in de rug van een Volendammer.

Concentratie bij Tim Bottinga voor het nemen van de strafworp

Nog één aanval
In de tweede helft helft ging het opnieuw gelijk op tussen beide teams, de spannende slotminuut ging in met 26-27. Met een man minder, twee minuten tijdstraf Jimmy Castien, zagen de bezoekers Volendam langszij komen waarna er nog één aanval restte voor de Aalsmeerders. Teken voor Bouwer om tien seconden voor tijd via een time-out zijn ploeg te instrueren voor een succesvolle doelpoging. Dat lukte bijna, Armando Besseling kwam in de slotseconde in kansrijke positie maar werd op de cirkel hard gestuit. Strafworp dus, koele kikker Bottinga klaarde het klusje.

Tien dagen geleden liep Green Park in het verloren uitduel tegen Lions een tik op, dinsdagavond in Volendam werd die misstap fraai gerepareerd. De ploeg is terug aan de leiding in de HandbalNL League, zaterdagmiddag in Panningen is Bevo de volgende tegenstander.

Stand: Green Park 4-5, Volendam 5-5, Lions 5-5, Bevo 3-3, Hurry Up 3-2.

Zes teams spelen anderhalve competitie, Quintus uit Kwintsheul is als zesde ploeg toegevoegd maar speelt mee buiten mededinging. Alle teams spelen driemaal tegen elkaar. De twee beste ploegen gaan vanaf eind mei in een ‘best of three’ strijden om de landstitel.