RKDES klimt na nieuwe winst naar tweede plek

RKDES heeft zondag ook de vierde wedstrijd in de 2de periode gewonnen. Ankaraspor werd in Kudelstaart met 3-0 verslagen.

In het eerste half uur van de wedstrijd speelde het Kudelstaartse team vrij matig. Desondanks kreeg Ankaraspor maar één grote kans. Pas na 35 minuten schoot RKDES voor het eerst op het vijandelijke doel. Het laatste kwartier van de eerste helft kwamen er meer kansen. Vlak voor rust kwam RKDES verdiend op voorsprong na een afstandschot van Roy Endhoven, 1-0.

Weer matig
De elf uit Kudelstaart begonnen ook weer matig aan de tweede helft. Na een grote kans van Ankaraspor, net voorlangs, leek RKDES beter bij de les. De ploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Endhoven nam in de 69ste minuut de bal goed op zijn schoen, lat, de bal kwam terug in het veld en werd binnengetikt door Maarten van Putten, 2-0.

Na nog een aantal om zeep geholpen kansen viel uiteindelijk toch de verlossende goal. Jeroen Bakker schoof de bal in de negenentachtigste minuut keurig in de verre hoek, 3-0. Ondanks de minpuntjes was het een terechte overwinning van RKDES.

Bovenaan
RKDES klom daarmee naar de tweede plek op de ranglijst in de 4F klasse. De ploeg staat bovenaan in de tweede periode: 4 gespeeld, 12 punten, 13 goals voor en 0 tegen. Al 394 minuten zonder tegendoelpunt nu. Volgende week een uitwedstrijd tegen De Germaan.

Bron: Eppo Buskermolen