Na tweemaal verlies stuit FIQAS morgen op topper Lions

Bij de handballers van FIQAS Aalsmeer stonden afgelopen week in de BeNe League twee uitwedstrijden binnen drie dagen op het programma. Ze kwamen uiteindelijk zonder punten thuis.

Het begon donderdagavond met de (inhaal)wedstrijd tegen Targos/Bevo in Panningen. Het bleek een spannende partij te worden. Veel kansen over en weer. In de slotfase van de partij wist Bevo echter een klein gaatje te slaan, 25-23, omdat het de kansen beter wist te benutten. Het lukte de Aalsmeerders niet meer om de aansluiting te vinden en zo ging de winst naar de thuisploeg, 29-24.

Domper
Twee dagen later moesten de heren in Antwerpen aan de bak tegen KV Sasja. De wedstrijd begon in een hoog tempo. De Aalsmeerders hadden lang een kleine voorsprong. Sasja kwam terug tot 9-9, maar bij de rust was er één puntje voorsprong voor Fiqas, 13-14.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Lange tijd een kleine voorsprong voor het Aalsmeerse team. De winst leek binnen voor FIQAS. In de laatste minuten viel de bal echter vaak gunstig voor de Belgen. De zege ging uiteindelijk met 28-26 naar Sasja. Een behoorlijke domper voor de Aalsmeerse ploeg.

Spannend
Komende dagen wachten de Aalsmeerders opnieuw twee wedstrijden, beide thuis in de Bloemhof. Eerst spelen ze donderdagavond een (inhaal)wedstrijd tegen koploper en landskampioen OCI/Lions. Aanvang 20.00 uur. Op zaterdag komen ze weer in actie. Dan is het Belgische Bocholt, de nummer vijf in de BeNe League, de tegenstander. Die wedstrijd begint om 19.15 uur (na de mannen spelen om 20.45 uur de vrouwen tegen PSV).