Moddergevecht toont noodzaak kunstgras RKDES

Waar veel mensen de vraag stelden of de wedstrijd wel door moest gaan, was scheidsrechter Van Loen resoluut in zijn beslissing. Gespeeld moest er worden. Ondanks het boterzachte veld, ondanks de hevige regenval en ondanks de kanttekeningen van beide teams.

RKDES had achteraf de meeste reden om blij te zijn. Er werd tamelijk sensationeel gewonnen van koploper AGB. En, niet onbelangrijk, de noodzaak van een kunstgrasveld kon niet mooier aangetoond worden dan bij het spelen van deze wedstrijd.

Tweede kunstgrasmat
Daags na het moddergevecht aan de Wim Kandreef ligt het gras er nog steeds treurig bij. Van enige afstand lijkt het best groen, maar bij een wandeling over de sprieten blijkt het oppervlak flink geleden te hebben onder de wedstrijd van gisteren. Schoenen vinden nauwelijks grip en zakken zuigend weg op de zompige bovenlaag.

In juni, direct na het eindigen van de competitie, wordt begonnen met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Een aanvraag om ook meteen een tweede kunstgrasmat op het veld naast het hoofdveld uit te rollen is in aanvraag bij de gemeente.

Goud waard
RKDES bewees zichzelf een enorme dienst door de klinkende 4-2 overwinning. De drie punten zijn goud waard voor lijfsbehoud. Nog vijf punten moeten er ingelopen worden op de plek die nacompetitie voorkomt.

Dat koploper AGB verloor van een degradatiekandidaat hadden weinigen verwacht. VVA/Spartaan nam de bovenste plek over en mag wel een doos gebak in Kudelstaart laten bezorgen. Het kampioenschap is echter nog lang niet beslist. ZSGO/WMS staat er op de derde plaats nog het gunstigste voor. Vreemd genoeg hebben zij drie wedstrijden minder gespeeld dan de koploper.

Talent
Ondanks dat de thuisploeg voor honderd kleumende toeschouwers streed voor wat het waard was, leek AGB er met de winst vandoor te gaan. Na een 1-0 voorsprong (door Ivo Lentjes) bogen de bezoekers het nog voor rust om in een 1-2 tussenstand in hun voordeel. Een domper voor spelers en toeschouwers.

Na rust kwam RKDES strijdend terug. Nadat er ruim 20 minuten niet gescoord werd, brak Roy Endhoven de wedstrijd open met een schot van 20 meter. Korte tijd later scoorde de aanvoerder opnieuw met het hoofd uit een corner. Jeugdig talent Jordy Bourgonje besliste de wedstrijd door fraai de vierde treffer van RKDES binnen te schieten. Zo werd binnen tien minuten een 1-2 achterstand omgebogen naar een 4-2 overwinning.