‘Lopen! Kijken! Schieten!’

(Bevat film) De aanmoedigingen waren niet van de lucht. Coaches, ouders en klasgenoten leefden langs de lijn hartstochtelijk mee met de spelers in het veld. Het liefst sprongen ze binnen de lijnen om mee te doen. Het jaarlijkse schoolvoetbalfeest is weer begonnen.

De aftrap was gisteravond klokslag zes uur op het voetbalcomplex van FC Aalsmeer aan de Dreef. Op negen velden werden de eerste poulewedstrijden afgewerkt. De groepen 5/6 spelen hun wedstrijden op een klein veld, de groepen 7/8 op een groot veld.

De omstandigheden werkten prima mee. Lekkere temperatuur, weinig wind, af en toe wat zon en in ieder geval droog. Vandaag treffen de spelers het een stuk minder. Regen en wind zullen vanavond wel wat roet in het eten gooien.

Hoewel er na zo’n eerste wedstrijddag nog niets is beslist, werden de krachtverhoudingen al wel snel duidelijk. Meestal komen de teams die alleen bestaan uit kinderen van groep 5 en 7, te kort tegen de kinderen die een jaar ouder zijn.

En soms heb je als team ook gewoon pech. Zijn beide teams aan elkaar gewaagd, maar krijg je in de slotseconden een penalty tegen. Zoals gebeurde bij de Zuidooster tegen de OBS. Of je schiet per ongeluk in eigen doel. Dat overkwam De Hoeksteen tegen De Brug. Jammer als je daardoor verliest, prettig als het je winst oplevert.

Hieronder een impressie van de dag van gisteren. We kunnen helaas niet elke wedstrijd verslaan. Wel gaan we ons best doen om zoveel mogelijk te laten zien de komende dagen. Fotogallery zichtbaar onder de Shoeby-advertentie.

Foto's + film Arjen Vos

[advertentie]

 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel