Jonkies Green Park zorgen voor mooi slot BENELeague

Na vorige week in Zwartemeer de winst tegen Hurry Up gepakt te hebben stond er zaterdagavond tegen het onderaan bungelende Belgische Atomix voor de Aalsmeerders niets meer op het spel. Zodoende kon coach Bert Bouwer eindelijk ontspannen met zijn pupillen aan de laatste wedstrijd beginnen.

Gezien de vele blessures die Green Park momenteel teisteren was het voor Bouwer een mooie gelegenheid de jeugd een kans te geven en de geblesseerden rust te gunnen. Bij de ziekenboeg heeft zich inmiddels ook Bart Mik moeten melden met een gescheurde kruisband opgelopen tegen Hurry Up. Ook Samir Benghanem ontbrak. Hij had last van een onwillige buikspier.

Compleet gewijzigd team
De positie van laatstgenoemde werd nu ingenomen door Bart de Maat en dat Aalsmeer ook in de toekomst verzekerd is van tophandbal werd duidelijk door het spel van de jeugdige vervangers. Don Hartog, Jeromy van der Ban en Christiano Olivacce deden het uitstekend en het was mooi te horen hoe het publiek de jonge garde aanmoedigde. Voeg daarbij het feit dat beide goalies Marco Verbeij en Gaby Birjovanu na lang blessureleed weer terugkeerden onder de lat, en het is duidelijk dat tegen het Belgische Atomix een compleet gewijzigd team aantrad.

Konden de Belgen het tot de rust nog redelijk bijbenen, na de pauze werden zij getrakteerd op een steeds beter spelend Green Park waarbij vooral Don Hartog voor enkele fraaie doelpunten zorgde. Na een ruststand van 12-10 stond er uiteindelijk 27-20 op het scorebord. Daarmee eindigt Aalsmeer in de BeNeLeague op een achtste plek.

Zware taak
Green Park staat nu voor de zware  taak het landskampioenschap te verdedigen. De kampioenspoule bestaat naast Aalsmeer uit de Limburgse teams Kembit Lions, Herpertz Bevo en het Drenthse JD Hurry Up. De eerste wedstrijd in deze poule is een thuiswedstrijd op zaterdag 28 maart.

Volendam speelt tegen The Dome Houten in een best-of-five-serie wie gaat degraderen uit de hoogste afdeling. Dat is een scenario waar maar weinig handbalkenners vooraf rekening mee hadden gehouden.

Tekst en foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel