Jeugdsportpas maakt sport kiezen laagdrempelig

Tien jaar: zolang bestaat inmiddels de jeugdsportpas in Aalsmeer. Reden voor een feestje. Dat werd woensdag in de Proosdijhal georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met enkele sportverenigingen.

De sportpas is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar om laagdrempelig kennis te kunnen maken met allerlei sporten bij sportverenigingen. Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen met duiken, dansen, waterpolo en atletiek. In vier lessen van één uur maken de kinderen kennis met de sport waarvoor zij zich hebben ingeschreven.

Snelheidsmeter
Wethouder Gertjan van der Hoeven van sport verrichtte de aftrap van het sportfestijn door een bal in het doel te schieten. Zijn schot werd geregistreerd door een snelheidsmeter. De kinderen werd verteld dat wie harder schoot dan de wethouder, een sportpas kreeg. Maar dat was schijn. Natuurlijk was het geen wedstrijd wie beter was dan de wethouder. Ieder kind ontving na afloop het pasje, dat recht geeft op een jaar gratis meedoen met de Aalsmeerse sportpasactiviteiten.

Van der Hoeven sprak een enkel woordje ter introductie. Daarbij wees hij op het enorme belang van bewegen. Ook zei hij dat het lastig is om de sport te vinden die je het beste past. Dat is precies wat je met de Jeugdsportpas Aalsmeer goed kunt uitproberen.

JOGG-aanpak
Na de opening waren er de hele ochtend diverse clinics, zoals voetbal, judo, karate, dans en volleybal. Daarnaast konden kinderen dansen op de dansmatten en gooien en schieten op een doel met snelheidsmeter.

Tussendoor kregen de kinderen een stuk fruit en namens JOGG-partner Zorg en Zekerheid werd er water uitgedeeld. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht, een organisatie die zich inzet om gezond eten en bewegen makkelijk en aantrekkelijk te maken voor jongeren. Aalsmeer is sinds vorig jaar een JOGG-gemeente en de sportpas is onderdeel van de JOGG-aanpak.

Start eerste periode
Vanaf de eerste week van november gaat de eerste periode van start waarin kinderen gebruik kunnen maken van de sportpas. Ze kunnen inschrijven voor onder andere Koreaans karate, danssoorten, judo, handbal, twirlen en beachvolleybal. Aanmelden vóór 1 november.

● Inschrijven via www.sportservicehaarlemmermeer.nl/aalsmeer. Klik aldaar op banner 'JeugdSportPas' en vervolgens op 'Inloggen voor kinderen uit Aalsmeer'

Foto's: wethouder Gertjan van der Hoeven pratend en schietend bij 10 jaar Jeugdsportpas Aalsmeer in de Proosdijhal woensdag. (foto's Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel