Jetze Plat Paralympisch sporter van het jaar

Twee jaar geleden deden we het al op deze plaats, en vandaag herhalen we het 'kunstje' nog eens, een uitstapje maken naar Vrouwenakker. Inwoner Jetze Plat werd woensdagavond voor de tweede maal in zijn sportcarrière benoemd tot Paralympisch sporter van het jaar. Ook in 2017 ontving hij deze prijs. 

De 28-jarige handbiker won de prestigieuze titel niet voor niets, hij won het afgelopen jaar weer vele titels, zowel nationaal als internationaal met als een van de vele hoogtepunten de tijdrit op het wereldkampioenschap para-cycling in Italië. Plat, oud leerling van de Westplas Mavo, grossierde dit jaar in goud.

Momenteel is hij zich aan het voorbereiden op de Paralympische Spelen in Tokio die in september 2020 zullen plaatsvinden. Plat was niet bij het NOS Sportgala aanwezig, hij is momenteel op trainingskamp in Spanje. Via een live verbinding liet hij blijken zeer gelukkig te zijn met de uitverkiezing. Plat liet medegenomineerden Diede de Groot (rolstoeltennis) en Jeroen Kampschreur (zitskiën) achter zich.

Foto: screenshot NOS Sportgala

(advertentie)

 

Lees vorig bericht

Wanneer last overlast wordt: melden

Lees volgend bericht

‘Nieuwkoop past wel bij mij’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *