Greenpark pakt Supercup

De handballers van Greenpark Aalsmeer zijn met de verovering van de Supercup het seizoen uitstekend begonnen. Op neutraal terrein in Houten versloeg de landskampioen zondagmiddag aartsrivaal Volendam met 28-27. Tot de laatste seconden van de wedstrijd bleef het spannend welke ploeg met de eerste seizoensprijs aan de haal zou gaan.

Het team van coach Bert Bouwer begon het duel in de warme en voor de helft gevulde sporthal De Dome matig. Een vroeg opgelopen 3-0 achterstand bleef Green Park lang tegenaan hikken. Bij de Aalsmeerders, met in de selectie een aantal nieuwe gezichten zoals Bart Mik en Pepijn Michielsen, was Tim Bottinga in de eerste helft het best op dreef. De middenopbouwer bracht Greenpark op slag van rust langszij (14-14).

Strafworpkiller
De zwarthemden, onlangs teruggekeerd van een trainingsstage in Denemarken, kwamen na de pauze beter in hun spel. Met name aan de linkerkant had Nils Dekker een paar sterke actie's in huis en de jeugdige talentevolle Niko Blauw, deze zomer serieus in de belangstelling van Bundesliga-club SG Flensburg-Handewitt maar de interesse afwimpelde, ontpopte zich als strafworp-killer.

Daarmee nam de jeugdinternational bij de Aalsmeerders op sterke wijze deze rol over van broer Erik Blaauw die uit het bloemendorp verhuisde naar bekerwinnaar Volendam en zich zondagmiddag in het Oranje-shirt met enkele belangrijke treffers goed liet gelden.

Deense arbiters
Halverwege de tweede helft tilde Volendam het verschil naar twee treffers (23-25), Green Park gaf op het juiste moment tegengas wat resulteerde in een zeer spannende slotfase. Negentig seconden voor tijd met 27-26 ranselde Green Park-doelman Marco Verbeij de bal na een strafworp van Erik Blaauw uit zijn doel, in de rebound was de nieuweling in het vissersdorp wel trefzeker. (27-27).

Direct in de aanval die volgde eveneens een strafworp voor Green Park, dit tot zwaar ongenoegen van Volendam-trainer Hans van Dijk. De coach, in een ver verleden speler in Aalsmeer, maakte wilde armgebaren naar het arbitrale duo Gjeding/Hansen uit Denemarken (het tweetal gaf een dag eerder een seminar in Houten), effect had het niet.

Hectisch
Het was aan Niko Blaauw om vanaf zeven meter Green Park op de beslissende 28-27 te brengen, de jonge speler faalde niet. In de hectische laatste minuut knap verdedigend werk van de Aalsmeerders die even later de bloemen en de schaal in ontvangst mochten nemen.  

De eerste prijs van het seizoen is dus op het nippertje binnen voor Green Park. Aanstaande weekend start van de BENE-League met een thuisduel tegen Houten, zaterdag om 19.15 uur. 

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Buisinessclub van FC Aalsmeer

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin