Green Park zoekt nog naar vorm

Door: Klaas Leegwater. Aan de vooravond van een seizoen dat wegens de coronapandemie een chaotisch verloop zal krijgen, nog geen absolute zekerheid over startdatum BENE-League en het vervroegen van de nationale titelstrijd naar september, hebben de handballers van Green Park Aalsmeer afgelopen weekend de eerste serieuze testcase afgewerkt. Tijdens een sterk bezet vierdaags openingstoernooi verloor het team van Bert Bouwer zowel zaterdag als zondag van respectievelijk BEVO (29-31) en Volendam (31-24).

Harde conclusies na twee oefenduels kunnen er nog niet getrokken worden, wel viel tijdens dit weekend te constateren dat Green Park in navolging van vorig seizoen nog steeds een ploeg in opbouw lijkt te zijn. Na de landstitel in 2019 en het vertrek/stoppen van een aantal bepalende spelers, probeerde Bouwer in de achterliggende BENE-League competitie met het inpassen van vooral jeugdige spelers zijn formatie opnieuw te laten floreren. Verder dan een tegenvallende achtste eindpositie reikte Green Park echter niet, ruim twintig punten achter leider Achilles Bocholt.

Dit seizoen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Met wederom een aantal jeugdige nieuwelingen in de selectie denken de Aalsmeerders, bij monde van aanvoerder Samir Benghanem in een deze week verschenen video op Facebook ditmaal hogere ogen te gaan gooien. “We willen weer om de landstitel en beker spelen.” Afgaand op de twee verloren oefenduels tegen BEVO en Volendam zullen de zwarthemden in dat geval nog een flink aantal tandjes moeten bijschakelen. De zorgvuldigheid in het spel liet te wensen over.

Publiek in De Bloemhof zit op coronaveilige afstand van elkaar

Slordig spel
Zaterdagavond in de Bloemhof tegen het Limburgse BEVO begon Green Park met nieuwkomers Tobias Marx en Tom de Bruin als hoekspelers wisselvallig. Eerst gelijkopgaand keek de thuisclub halverwege de eerste helft door met name slordig handbal tegen een 11-5 achterstand aan. Bouwer wijzigde zijn formatie iets, Max de Maat en Don Hartog kregen speeltijd. Dat resulteerde in het deels wegwerken van het verschil. Ruststand 12-14.

In de tweede helft een herhaling van het spelbeeld. Opnieuw hikte Green Park eerst tegen een fikse achterstand aan (14-21). Een hoogstandje van Tom de Bruin, op prima aangeven van doelman Rene de Knegt gooide de nieuwkomer springend in de cirkel achterlangs de bal heel behendig in de touwen, leidde het herstel in bij de thuisploeg hoewel eerst nog 17-25 op het bord verscheen. 

Flitsende beweging
In een periode van tien minuten werd het gat verkleind tot vier treffers, maar toen BEVO, afgelopen maanden door financieel malheur een aantal spelers kwijtgeraakt maar wel weer met de teruggekeerde Robin Jansen (Kras Volendam) in de gelederen, de stand vier minuten voor tijd naar 25-31 tilde, was de wedstrijd gespeeld. Prachtig was daarbij de score van Limburger Sybren Stijweg die met een flitsende beweging vanaf de cirkel snoeihard achter zijn rug langs doelman De Knegt passeerde.

Green Park krabbelde in de slotfase nog terug naar 29-31, het was tevens de eindstand. Verdiende winst voor de formatie uit Panningen dat zaterdag beter speelde en de fouten van de thuisclub geroutineerd afstrafte. Zondag ging Green Park op bezoek bij Volendam dat een dag eerder in de Bloemhof met 32-21 ruim onderuit ging tegen Lions. Opnieuw kregen de Aalsmeerders klop, ditmaal ruimer. In sporthal Opperdam werd het 31-24. 

Lions won op de tweede speeldag met 30-24 van Bevo en leidt na twee speeldagen. Volgend weekend het vervolg in Limburg, opnieuw vier duels met onder meer Lions-Green Park. Een voorproefje van de competitiestart op 5 september, als de Limburgers op bezoek komen in Aalsmeer.

Openingstoernooi:
za 22-8: Volendam-Lions 21-32, Green Park-Bevo 29-31                                                                                                             zo 23-8: Volendam-Green Park 31-24 , Bevo-Lions 24-30

za 29-8: Lions-Volendam,   Bevo-Green Park (20.00),
zo 30-8: Lions-Green Park (14.00 uur), Bevo-Volendam

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel